Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι όψεις της επιστημονικής προόδου από τα Πειραματικά Σχολεία

Συμπληρώνεται σήμερα ένας περίπου μήνας από την επιτυχημένη διημερίδα για την «εκλαΐκευση της επιστήμης» που συνδιοργάνωσαν το Πειραματικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, το Πειραματικό Λύκειο Ρεθύμνου, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου και η Ένωση Βιοεπιστημόνων στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2020.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που σημειώνονται στις Επιστήμες, τα Πειραματικά Σχολεία της πόλης μας επιδίωξαν να μοιραστούν με την ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα, τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και τους πολίτες της περιοχής μας όψεις της επιστημονικής προόδου. Με βάση αυτό το σκεπτικό τέθηκαν οι στόχοι της διημερίδας, οι οποίοι μπορούν να συνοψιστούν στα εξής:

  1. Την Παρασκευή 24/1/2020, δόθηκε βήμα σε επιστήμονες διακεκριμένους στον τομέα τους, προκειμένου να παρουσιάσουν και να καταθέσουν με τρόπο κατά το δυνατό εύληπτο και προσιτό στο ευρύτερο κοινό,ενδεικτικό μέρος των αποτελεσμάτων της ερευνητικής τους δραστηριότητας.
  2. Το Σάββατο 25/1/2020, δόθηκε η δυνατότητα σε Εκπαιδευτικούς και Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου να επικοινωνήσουν τις ιδέες τους και να προτείνουν πρακτικές αξιοποίησης της εκλαΐκευσης της επιστήμης, οι οποίες μπορούν να ενσωματωθούν δημιουργικά στη διδακτική καθημερινότητα των εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων.

Πολύτιμοι αρωγοί στη διοργάνωση της διημερίδας υπήρξαν τόσο οι εθελοντές εκπαιδευτικοί των δύο Πειραματικών Σχολείων, που εργάστηκαν ποικιλοτρόπως για τη διεξαγωγή της, όσο και οι χορηγοί, με την πολύτιμη συνδρομή των οποίων κατέστη εφικτή η υλοποίησή της. Ευχαριστίες απευθύνουμε για τον λόγο αυτό στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης, στον Δήμο Ρεθύμνης, στην Κρητική Επιθεώρηση, στη Δικτυακή Πύλη GOODnet, στα Ρεθεμνιώτικα Νέα, στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ΤeamFM και Studio Rethymno στο βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης, στο SuperMarket Παπαδάκης (Ατσιπόπουλο), στο Ξενοδοχείο Steris, στις εταιρείες μεταφορών Ε. Παπαδογιάννης και Κλέαρχος και στην Καφετέρια CulDeSac (Θέμης Χαμογιωργάκης).

Από την Οργανωτική Επιτροπή

Δρ. ΠολυζώηςΓεώργιος

Φωτεινάκης Γεώργιος (Msc)

Αναγνωστάκης Εμμανουήλ

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Γονείς και Εκπαιδευτικοί μαζί για την ασφάλεια μας στην εποχή του κορονοϊού για το σχολείο των παιδιών μας”

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ. στο Δημαρχείο …

Ρέθυμνο – Κλειστή για συντήρηση η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

Εργασίες συντήρησης των παιχνιδιών και αποκατάστασης φθορών στον εν γένει εξοπλισμό (όργανα, παγκάκια κλπ)   της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize