Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι Οικολόγοι Πράσινοι στον δήμο Αγίου Βασιλείου

Τον Δήμαρχο Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη επισκέφθηκε σήμερα ο Συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων κ.  Δημήτρης Πολιτόπουλος. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν την βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Τον κ Πολιτόπουλο συνόδευαν ο κ. Πεϊδής Ζαχαρίας μέλος της Γραμματείας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ. Μαρκάκης Βαγγέλης μέλος Οικολόγων Πράσινων Χανιών και ο κ. Καδύλας Σεραφείμ Μέλος Πολιτικής Κίνησης Χανίων.

Ο Δήμαρχος  παρουσίασε αναλυτικά στον κ Πολιτόπουλου τον στρατηγικό σχεδιασμό αειφόρου ανάπτυξης του Δήμου Αγίου Βασιλείου τον οποίο έχει προικίσει η φύση με πολλές περιοχές υψηλής οικολογικής και φυσικής αξίας και τις οποίες η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να προστατεύσει και να αναδείξει.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων σε επιμέρους ζητήματα όπως:

  • Τουλάχιστον το 50% της παραγόμενης ενέργειας θα πρέπει να εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίας μέσω δομών όπως οι ενεργειακές κοινότητες και όχι τα ιδιωτικά συμφέροντα.
  • Είναι επιβεβλημένη η ύπαρξη ενός ολοκληρωμένου πλαισίου χωροταξικού σχεδιασμού που θα σέβεται το φυσικό περιβάλλον και θα  προστατεύει την βιοποικιλότητα στα πλαίσια της μορφής ανάπτυξης της κάθε περιοχής ανάλογα με το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ενώ θα επιλύει  μείζονα προβλήματα όπως η άναρχη εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Στο σημείο αυτό επισημάνθηκε από την πλευρά των Οικολόγων Πρασίνων ότι είναι υπέρ των ΑΠΕ υπό συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους ενώ ο κ. Ταταράκης ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος Αγίου Βασιλείου είναι κάθετα αντίθετος στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της περιοχής.
  • Οι Δήμου μπορούν να διαδραματίσουν ουσιαστικό ρόλο στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και στη διαχείριση των αποβλήτων ενώ αναφέρθηκαν και σε δράσεις που μπορεί να αναλάβει ο Δήμος Αγίου Βασιλείου σε αυτή την κατεύθυνση.

Ο κ Ταταράκης ευχαρίστησε τον κ. Πολιτόπουλο και τους συνεργάτες του για την επίσκεψη αλλά και για την ενδιαφέρουσα συζήτηση και την ανταλλαγή απόψεων. Ο  Συμπρόεδρος των Οικολόγων Πράσινων ευχαρίστησε με την σειρά του τον Δήμαρχο για την ενημέρωση και ανέφερε οι Οικολόγοι Πράσινοι θα σταθούν δίπλα στον Δήμο Αγίου Βασιλείου σε κάθε πρωτοβουλία και ενέργεια σχετικά με την υιοθέτηση πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον και συμφώνησαν σε μια νέα συνάντηση τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς