Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο: Οι νέες ευκαιρίες για την τόνωση της επιχειρηματικότητας

Σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης προσφέρουν τα δύο νέα χρηματοδοτικά προγράμματα επιχειρησιακής επανεκκίνησης για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στο ξεκίνημά τους ή και για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Σε εκδήλωση της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας σε συνεργασία με το ΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΞΗ και το Επιμελητήριο Ρεθύμνου, αναδείχθηκαν οι νέες ευκαιρίες για την τόνωση της επιχειρηματικότητας σε μια συγκυρία που η υπεύθυνη ενημέρωση, σημαίνει πολλά για την αξιοποίηση των χρηματοδοτικών εργαλείων, στο μέγιστο.

Στήριξη στην πραγματική οικονομία, τη μικρομεσαία επιχείρηση, στοχεύει να δώσει το Εθνικό Ταμείο Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ) και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (ΕΤΕ). Μετά από 9 περίπου χρόνια οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, το κοινό έχει ανακτήσει την εμπιστοσύνη του στο τραπεζικό σύστημα και η στρόφιγγα της ανάπτυξης στρέφεται προς την ενίσχυση της μικρομεσαίας επιχείρησης, σύμφωνα με τον Προϊστάμενο του τμήματος Συγχρηματοδοτούμενων Προγραμμάτων της Παγκρήτιας Τράπεζας, Κώστα Καταχανάκη.

Οικοδεσπότης στην ενημερωτική εκδήλωση για τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην υπηρεσία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ο Γιώργος Γιακουμάκης, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου, που χαιρέτισε τη συμβολή της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στην επανεκκίνηση της ανάπτυξης στο οικονομικό περιβάλλον της Κρήτης και όχι μόνο.

Τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα έρχονται σε μια περίοδο που η ρευστότητα στα ταμεία των επιχειρήσεων είναι καθηλωμένη σε χαμηλά μεγέθη, με τις νέες αυτές ευκαιρίες οικονομικής ανάπτυξης να κρίνονται απαραίτητες και ενδεδειγμένες.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κοινωνικό φροντιστήριο στο 3ο Γυμνάσιο

Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου η ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Α’ και Β’ λυκείου του δήμου …

Ρέθυμνο – Σημαντική ενημέρωση στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενημερώνει στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize