Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι μυστηριώδεις μπλε καρδούλες στα δέντρα!

Όπως εμφανίστηκαν… εξαφανίστηκαν!

Ο λόγος για τις μπλε καρδούλες που έφεραν τα γράμματα CB του λατινικού αλφαβήτου.

Πρόκειται για καρδούλες που είχαν αναρτηθεί στα δέντρα επί του ΝΟΑΚ από το ύψος μετά τον κόμβο Σπηλίου και μέχρι τον κόμβο Σωματά λίγο πριν τους Αρμένους.

Να σήμαιναν code blue, ότι δηλαδή κινδυνεύει η ζωή των δέντρων αντίστοιχα όπως κάποιου ανθρώπου που έχει καρδιαναπνευστική ανακοπή;

Θα μπορούσε επίσης να σημαίνει… can’t breathe, ως αλληγορία του ότι δεν θα μπορούμε να αναπνεύσουμε αν τυχόν κοπούν τα δέντρα.

Όπως όμως εμφανίστηκαν οι καρδούλες στα δέντρα που είχε φυτέψει ο θρυλικός οικολόγος Κοκονάς του Ρεθύμνου, έτσι αναπάντεχα εξαφανίστηκαν…

Σίγουρα πάντως πρέπει να προσέχουμε και να διατηρούμε την ισορροπία ανάμεσα στην ανάπτυξη και τη διατήρηση του φυσικού πλούτου. Εξάλλου, ο φυσικός πλούτος της χώρας μας είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που η Κρήτη είναι ένα τόσο δημοφιλές τουριστικά νησί. Μπορεί η βλάστηση και το τοπίο να μην είναι εντυπωσιακά πράσινο και οργιώδες, όπως συμβαίνει σε βορειότερες περιοχές της Ευρώπης, όμως ακόμα και αυτό το λιγοστό πράσινο που μετά βίας επιβιώνει στο τραχύ ανάγλυφο και τις ξηροθερμικές συνθήκες της Κρήτης… κάνει τη διαφορά!

Είναι αυτές οι μικρές καθημερινές νίκες της φύσης και της ζωής επί του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος που κάνουν τη διαφορά και δίνουν το λόγο και τη δύναμη στη ζωή να συνεχιστεί παρά τις όποιες δυσκολίες!

Και τελικά δεν ήταν παρά ο τρόπος που… οδηγούσε σε χώρο που τελέστηκε γάμος!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.