Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι κάτοικοι της Επισκοπής για τη νέα χάραξη του ΒΟΑΚ

Συνεχίζουν τις αντιδράσεις τους οι κάτοικοι της Επισκοπής Ρεθύμνου για το ζήτημα της χάραξης του νέου ΒΟΑΚ, καθώς άκαρπη απέβη και η πρόσφατη συνάντηση για το θέμα που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ρεθύμνου. Σε σχετική ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων Επισκοπής επισημαίνονται τα εξής:

“Την Παρασκευή 18/6/2021 προσπαθήσαμε να κλείσουμε
συνάντηση με τον Υπουργό κ. Κεφαλογιάννη.
Μετά την άρνηση του να μας ,δεχτεί, κανονίστηκε συνάντηση
της επιτροπής, στο τεχνικό επιμελητήριο Ρεθύμνου, όπου δύο υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και ο Δ/ντής του ΒΟΑΚ κ. Αγαπάκης, άκουσαν τις διαμαρτυρίες μας και τοποθετήθηκαν ως εξής :
Οι μεν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου αρνήθηκαν ότι έχουν λάβει γνώση της απόφασης της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Κρήτης 113/16. ο δε Δ/ντής του ΒΟΑΚ ,υποστήριξε ότι ελήφθη υπόψη ως προς το σκέλος του ΣΧΟΟΑΠ Επισκοπής, και εν πάση περιπτώσει η λύση να μεταφερθεί ο άξονας του ΒΟΑΚ νότια της Δεξαμενής των Δραμιων όπως εισηγείται η Επιτροπή και αποδέχονται οι τοπικές κοινωνίες Δραμιων και Επισκοπής, δεν  μπορεί να γίνει
αποδεκτή, διότι έχει μεγαλύτερο κόστος, το οποίο προκύπτει από το γεγονός ότι οι συνδετήριοι του ΒΟΑΚ με το
παραλιακό μέτωπο είναι περισσότερα χιλιόμετρα.

Αυτή η απάντηση δεν στέκει απέναντι σε καμία κριτική και είναι
καταδικαστέα. Προτιμούν δηλαδή για 10 χιλιόμετρα συνδετήριου δρόμου φθηνού κόστους να καταστρέψουν το φυσικό περιβάλλον, τον παραγωγικό ιστό, περιοχές Νατούρα, και το βασικότερο την τουριστική ανάπτυξη των περιοχών που
εγκλωβίζουν μέσα σε δύο αυτοκινητόδρομους στα 700 μέτρα.

Τέλος επειδή οι υπηρεσιακοί παράγοντες μας πρότειναν, αν θέλουμε να μετατοπισουν, τον κόμβο της Επισκοπής, ανατολικά ή Δυτικά ,τους κάνουμε γνωστό ,ότι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα, εφ όσον δεν μετατοπίζεται ο αξονας,  δεν μπορουν να διορθώσουν έτσι την καταστροφή που επιφυλάσσουν, για τον τόπο μας.
Είναι φανερό ότι η συνάντηση αυτή δεν οδήγησε πουθενά,
φάνηκε δε καθαρά από την αρχή ,ότι σκοπό είχε την κοροϊδία και μόνο και έτσι την αντιμετωπιζουμε
Καλούμε τους αυτοδιοικητικούς που εισηγήθηκαν την απόφαση 113/16 να την υπερασπιστούν, με θέρμη, και να σταθούν στο πλευρό των δημοτών τους.

Για να μη διαστρεβλώνεται η αλήθεια επισυνάπτονται η απόφαση 113/16 καθώς και το διαβιβαστικό της
Περιφέρειας Κρήτης με ημερομηνία 5/1/2017.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς