Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Με κοινωνική ευαισθησία έδωσαν αίμα οι φοιτητές – Ένωσαν δυνάμεις ΕΟΠΕ και Δότες Ζωής

Οι φοιτητές έδειξαν για 3η συνεχή χρονιά την κοινωνική τους ευαισθησία, συμμετέχοντας ενεργά στην εθελοντική αιμοδοσία του Ελληνικού Οργανισμού Πολιτικών Επιστημόνων σε συνεργασία με τους εθελοντές αιμοδότες του Ρεθύμνου “Δότες Ζωής”. Στόχος είναι η αυτάρκεια σε αίμα με εθελοντικό και όχι καταναγκαστικό τρόπο, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι όσοι αιμοδοτήσουν, διατηρούν την φιάλη και για τους ίδιους.

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων σε συνεργασία με τους εθελοντές αιμοδότες του Ρεθύμνου “Δότες Ζωής”, διοργάνωσαν εθελοντική αιμοδοσία για να ενισχύσουν την τράπεζα αίματος του γενικού νοσοκομείου Ρεθύμνου. Η δράση που έχει γίνει πια θεσμός, στηρίζεται κάθε χρόνο από τους φοιτητές του πανεπιστημίου Κρήτης με την προσέλευση να είναι ενθαρρυντική.

Οι εθελοντές αιμοδότες έδωσαν 10 λεπτά από τον χρόνο τους και με την προσφορά τους μπορούν να σώσουν έως και 3 ζωές! Σκοπός της δράσης είναι η καλλιέργεια της συνείδησης της εθελοντικής αιμοδοσίας, μάλιστα οι αιμοδότες που δεν ήταν εγγεγραμμένοι εθελοντές, μπόρεσαν να εγγραφούν στο σχετικό μητρώο, ενώ όσοι αιμοδοτήσουν, αξίζει να σημειωθεί ότι διατηρούν την φιάλη και για τους ίδιους.

Στόχος είναι η… καταναγκαστική αιμοδοσία της δύσκολης στιγμής, να μετατραπεί σε εθελοντική προσφορά ζωής στον συνάνθρωπο, έτσι ώστε πανελλαδικά να υπάρχει επάρκεια σε αίμα και να μην χρειάζεται να γίνεται εισαγωγή από το εξωτερικό.

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα ελληνοτουρκικά και εν γένει τα θέματα γεωπολιτικής

Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, πραγματοποίησε σήμερα ο νέος Πρόεδρος της Ένωσης …

Ρέθυμνο – Υπό κατάληψη 13 σχολεία

Υπό κατάληψη τελούν για τρίτη ημέρα γυμνάσια και λύκεια του Ρεθύμνου. Σήμερα βρίσκονται σε κατάληψη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize