Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό ζητούν και διεκδικούν

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου , χαιρετίζει την παγκόσμια ημέρα Τουρισμού , ημέρα φιλίας και ευημερίας των λαών .
Είναι μια ημέρα που βρίσκει τους Ξενοδοχοϋπάλληλους του Νομού σε
τραγική κατάσταση που δεν έχει προηγούμενο .
Ανθρώπους χωρίς μεροκάματο , χωρίς ένσημα , χωρίς ταμείο ανεργίας .
Ανθρώπους σε αναστολή , με εισοδήματα που σε καμμιά περίπτωση δεν καλύπτουν τις ανάγκες των εργαζομένων .
Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού ,
ΖΗΤΑΜΕ
Από την Κυβέρνηση να καλύψει όλες τις ανάγκες των εργαζομένων χωρίς όρους και προϋποθέσεις  ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΜΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας έχει προκηρύξει για σήμερα 28/09/2020 με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας τουρισμού  χθες Κυριακή 27/09/20  δράσεις για τους εργαζόμενους στον επισιτισμό- τουρισμό .Με αίσθημα ευθύνης και αντιλαμβανόμενοι το πρόβλημα της εξάπλωσης του covid-19,οι όποιες κινητοποιήσεις είχαν αποφασιστεί   δεν θα πραγματοποιηθούν.

Αποφασίστηκε για την Περιφερειακή Ενότητα Κρήτης κοινή δράση των Πρωτοβάθμιων σχετικών  Σωματείων των 4 Νομών. Προχωρούμε σε κοινή σύσκεψη-συνέντευξη τύπου και καταθέσεως υπομνήματος στην Περιφέρεια Κρήτης .

Οι επαφές και οι προσπάθειες  συνεχίζονται τόσο στο Υπουργείο Εργασίας αλλά και με ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό ζητούμε συνάντηση μαζί του  προκειμένου να δοθούν λύσεις στα ζητήματα που μας αφορούν Ζητούμε-Διεκδικούμε

-Για όλους τους συναδέλφους είτε δούλεψαν στον επισιτισμό είτε στον τουρισμό .

-Υπογραφή Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και κήρυξη αυτών ως γενικώς υποχρεωτικές.

Την μονομερή δυνατότητα δήλωσης στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ από τον ίδιο τον εργαζόμενο ,ακόμα και αν έχει απολυθεί για τον Μήνα Οκτώβριο, διότι όπως είναι γνωστό  οι εποχικές επιχειρήσεις κλείνουν φέτος νωρίτερα λόγω συνεπειών της πανδημίας.

-Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα στο ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού (534 ε)προσαυξημένο κατά 10% για κάθε παιδί έως τον Απρίλιο του 2021.

-Ρυθμίσεις σε ΔΕΚΟ,ΕΝΦΙΑ,Δάνεια και προστασία της Α’ κατοικίας από τυχόν πλειστηριασμούς καθώς και δωρεάν είσοδο των παιδιών μας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

-Να τηρούνται από όλες τις επιχειρήσεις εστίασης-επισιτισμού και τουρισμού όλα τα πρωτόκολλα υγείας που έχουν θεσπιστεί και οι επιχειρήσεις να πραγματοποιούν τεστ για τον κορονοϊό με το κόστος να επιβαρύνει τον εργοδότη.

-Ζητάμε επιτακτικά την επαναφορά της απονομής εφάπαξ στην 20ετία όπως ίσχυε τόσα χρόνια παράλληλα όσοι συνάδελφοι έχουν απόφαση κύριας συνταξιοδότησης να τους αποδοθεί άμεσα το εφάπαξ ή επιστροφή εισφορών αφού η καθυστέρηση έχει φτάσει σχεδόν τα 3 χρόνια.

-Επίσης μετά τις εργασιακές συνθήκες που βιώνουμε μέσα στην πανδημία ζητούμε την ένταξη του συνόλου των ειδικοτήτων στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα.

Οι καταστάσεις που βιώνουμε όλοι είναι πρωτόγνωρες και η Ομοσπονδία μας 7 μήνες τώρα αγωνίζεται να ξεπεράσουμε την κρίση της πανδημίας όσο γίνεται αλώβητοι.

Εχουμε καταφέρει αρκετά και συνεχίζουμε όμως επικεντρώνοντας τις προσπάθειες στον κυρίαρχο στόχο μας.

ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.

Το τελευταίο διάστημα όλες οι δράσεις μας πραγματοποιήθηκαν σεβόμενοι όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας που αφορούσαν στην πανδημία ,όμως  εάν κριθεί απαραίτητο οι επόμενες δράσεις  θα  πραγματοποιηθούν, με ζωντανή παρουσία και με  δραστικά συνδικαλιστικό τρόπο .

 

ΤΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ,

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ Ν.ΛΑΣΙΘΙΟΥ,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΧΑΝΙΩΝ,

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

 

Δείτε επίσης!

Ηλίας Μόσιαλος – Έχουμε ήδη τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων – Το καλοκαίρι ύφεση του κορονοϊού, αν έχουμε δύο εμβόλια

Ο Ηλίας Μόσιαλος μιλά στο iefimerida.gr: Έτσι θα νικήσουμε τον κορωνοϊό -Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ Πότε …

Κορονοϊός – Μελετούν μπλόκο στις μετακινήσεις μεταξύ περιφερειών αλλά και στο εξωτερικό

Μέσα από δύο χάρτες, αυτούς της Ελλάδας και της Ευρώπης που βάφονται πλέον με ανησυχητικό ρυθμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize