Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι δεξαμενές γεμίζουν και αδειάζουν – Το νερό άργησε να φτάσει στα νοικοκυριά, παρά τις σχετικές ανακοινώσεις

Η βλάβη ανακοινώθηκε ότι αποκαταστάθηκε, όμως το νερό άργησε να φτάσει στα νοικοκυριά, παρά τις σχετικές ανακοινώσεις.

Όπως είναι λογικό, ξέσπασε σάλος στην πόλη του Ρεθύμνου με την ΔΕΥΑ Ρεθύμνου να εξηγεί ότι ναι μεν η βλάβη μετά από δυσκολίες αποκαταστάθηκε, όμως το νερό άργησε να φτάσει στις δεξαμενές και την πόλη.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου και ως πρόεδρος της ΕΔΕΥΑ, ξεκινά ενέργειες για να μην επιβαρύνουν τον καταναλωτή οι δαπάνες δικτύων διακλάδωσης.

Αναστάτωση επικράτησε στην πόλη του Ρεθύμνου, αφού μετά από μέρες που η υδροδότηση γίνεται εκ περιτροπής, λόγω της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της ΔΕΥΑΡ στο ύψος του ποταμού Πετρέ και ενώ υπήρξε ανακοίνωση από την υπηρεσία ότι το πρόβλημα λύθηκε, εν τέλει το νερό άργησε να επιστρέψει στα νοικοκυριά της πόλης.

Το πρόβλημα είναι διαχειρίσιμο, παρά του ότι τοποθετήθηκε σωλήνας πολύ μικρότερης διατομής, μιας και η κατανάλωση τώρα είναι πολύ χαμηλότερη σε σχέση με αυτή των καλοκαιρινών μηνών.

Η ΔΕΥΑΡ παρακολουθεί επισταμένως το ποσοστό πλήρωσης των δεξαμενών με διαδικτυακή εφαρμογή, έτσι ώστε αν σημειωθεί εκ νέου το παραμικρό πρόβλημα, η επέμβαση και αποκατάσταση, να είναι γρήγορη.

Παράλληλα, η ΕΔΕΥΑ λαμβάνει πρωτοβουλία, επειδή η Ελλάδα απειλείται με πρόστιμα, να μην επιβαρύνουν τον καταναλωτή, τα τέλη δικτύων διακλάδωσης, γιατί παραδίδονται έργα, όμως οι καταναλωτές, δεν συνδέονται στα δίκτυα.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς