Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι απόψεις πολιτών για ανάπλαση πλατείας 4ων Μαρτύρων και master plan λιμανιού

Στις 2/12/2020 συζητήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης με πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης «Οι πολίτες μπροστά-Ένας δήμος για όλους», δύο σημαντικές μελέτες που αυτή την περίοδο είναι σε διαβούλευση στο Δήμο Ρεθύμνου.

Η πρώτη αφορά στη μελέτη ανάπλασης της πλατείας του parking των 4ων Μαρτύρων και η δεύτερη στη μελέτη του Γενικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης (Master plan) λιμένος Ρεθύμνου.

Η πλειοψηφία των ομιλητών όσον αφορά στην πρώτη μελέτη επικεντρώθηκε κυρίως στην ανάγκη νέας κυκλοφοριακής διαμόρφωσης των δρόμων και των κοινόχρηστων χώρων που περιβάλλουν το οικόπεδο που προβλέπεται να κατασκευαστεί το parking, ενώ αναφορικά με την μελέτη γενικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης (Master plan) λιμένος Ρεθύμνου, οι απόψεις που διατυπώθηκαν από επιστημονικούς συλλόγους και μεμονωμένους ομιλητές ήταν αποκλίνουσες κυρίως ως προς την αναγκαιότητα οικονομικής εκμετάλλευσης του χώρου, την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την κλίμακα των προβλεπόμενων κατασκευών.

Τέλος, συμφωνήθηκε να οργανωθεί μια νέα, διευρυμένη συνάντηση που θα έχει ως στόχο την κατά το δυνατόν ομογενοποίηση των απόψεων που διατυπώθηκαν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize