Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Οι απαγορεύσεις αυτών των ημερών «βλάπτουν σοβαρά» και τη Δημοκρατία και τη Δημόσια Υγεία”

Κοινή δήλωση του Βουλευτή Ρεθύμνου Α. Ξανθού και της ΝΕ Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου

Η φετινή επέτειος του «Πολυτεχνείου» προφανώς δεν είναι σαν τις προηγούμενες. Η πανδημία και το lockdown αλλάζουν αναγκαστικά τα δεδομένα και επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις θα τιμήσουν, με ωριμότητα και υπευθυνότητα, μια από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης πολιτικής μας ιστορίας.

Η κυβέρνηση όμως βρήκε την ευκαιρία, με πρόσχημα τη Δημόσια Υγεία, να επιδείξει «πολιτική πυγμής» απέναντι στο δημοκρατικό και αριστερό κόσμο και στις ευαισθησίες του, διολισθαίνοντας στην αστυνομοκρατία και στην εδραίωση «καθεστώτος εξαίρεσης» από τα συνταγματικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών.

Αυτό που δεν μπορεί να καταλάβει η κυβέρνηση είναι ότι με τον τρόπο αυτό προκαλεί αντιδράσεις, πυροδοτεί κοινωνική και πολιτική πόλωση και άρα δυναμιτίζει τελείως το αναγκαίο κλίμα συναίνεσης των πολιτών στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων. Με άλλα λόγια, οι απαγορεύσεις αυτών των ημερών «βλάπτουν σοβαρά» και τη Δημοκρατία και τη Δημόσια Υγεία.

Ελπίζουμε την ύστατη στιγμή να συνειδητοποιηθεί ο κίνδυνος για τις πολιτικές εξελίξεις από την κατάχρηση εξουσίας με την οποία «φλερτάρει» η κυβέρνηση και να υπάρξουν πρωτοβουλίες εκτόνωσης της κρίσης.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία όπως και σε όλη την υπόλοιπη χώρα, θα συμμετέχει με ολιγομελή αντιπροσωπεία στην συμβολική εκδήλωση μνήμης που οργανώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του νομού Ρεθύμνου την Τρίτη 17/11 τηρώντας τα υγειονομικά μέτρα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize