Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Οι 3 περιπτώσεις αξιοποίησης της φύσης με τις βέλτιστες πρακτικές

Τα σημαντικά οφέλη από την ανάπτυξη του ορεσίβιου τουρισμού, αναδείχθηκαν μέσα από φορείς που έχουν ξεκινήσει δραστηριότητες προστασίας και ανάδειξης του φυσικού πλούτου στο Ρέθυμνο, σε εκδήλωση του ινστιτούτου πολιτιστικής διπλωματίας.

Στο σπίτι του πολιτισμού, τέθηκε στο επίκεντρο η διπλωματία του περιβάλλοντος και οι τρόποι ενίσχυσης της ετικέτας του Ρεθύμνου, στην κατεύθυνση της βέλτιστης αξιοποίησης του τεράστιου φυσικού και πολιτιστικού κεφαλαίου του τόπου.

Η Κρήτη δεν έχει μοναχά παραλίες να προσφέρει στον επισκέπτη.

Πρόκειται για ένα νησί με μεγάλο ορεσίβιο πλούτο, φυσικό και πολιτιστικό, που σταδιακά γνωρίζει αξιοποίηση.

Το ινστιτούτο πολιτιστικής διπλωματίας με την εκδήλωσή του στο Ρέθυμνο και το σπίτι του πολιτισμού, έφερε εν προκειμένω την διπλωματία του… περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση έθεσε επί τάπητος τον τρόπο με τον οποίο η φυσιολατρία, οι δραστηριότητες του βουνού και των μονοπατιών, η ενδημική χλωρίδα και τα εκάστοτε μνημεία ενισχύουν το brand name του τόπου, την κεφαλαιοποίηση των εκάστοτε τουριστικών προϊόντων και εν τέλει τις βιωματικές εμπειρίες των επισκεπτών που λειτουργούν ως διαπολιτισμικός διαμεσολαβητής μεταξύ των λαών, κάτι που καταφέρνει επάξια και ο θεσμός του Psiloritis Race.

Αξιόλογα και τα παραδείγματα του πάρκου βιότοποι Κρήτης, όπως και το έργο του τοπικού ορειβατικού συλλόγου που έχουν αξιοποιήσει τον φυσικό πλούτο του νησιού, όπως και τον σέβονται και τον διαφυλάσσουν και τον αναδεικνύουν με τις βέλτιστες πρακτικές.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Μόνιμος οδοντίατρος στο Κέντρο Υγείας Σπηλίου

Στο Κ.Υ. Σπηλίου της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης διορίστηκε ένας μόνιμος ιατρός σε θέση Οδοντιατρικής, Επιμελητής …

Ρέθυμνο – Σε αυτές τις τοπικές κοινότητες θα γίνουν ψεκασμοί δακοκτονίας

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης ανακοινώνονται οι  τοπικές κοινότητες/οικισμοί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize