Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «ΟΧΙ στην μόνιμη ομηρία των Συμβασιούχων» – «ΝΑΙ στη μόνιμη εργασία για όλους»

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ , χαιρετίζει τους συνάδελφους συμβασιούχους στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου μας που αγωνίζονται για να σταματήσει επι τέλους το μαρτύριο της αιχμαλωσίας των προσωρινών συμβάσεων.

Με την απεργία τους  δίνουν την καλύτερη απάντηση σε όσους τους δείχνουν τη πόρτα της απόλυσης αγνοώντας ότι είναι αυτοί που, τέσσερα χρόνια τώρα και ορισμένοι πολύ περισσότερα, κρατούν την πόλη καθαρή, προστατεύουν την υγεία μας και το περιβάλλον. Αγνοώντας ότι έχουν οικογένειες και παιδιά που ζουν απ’ τη δουλειά τους. Πρόκειται για ένα ζήτημα που αφορά όλο το λαό του Ρεθύμνου.  Ο αγώνας για τη επιβίωση των 32 οικογενειών που στηρίζονται σε αυτές τις δουλειές θα ενισχυθεί με την αλληλεγγύη όλων μας. Κάθε οργανωμένη προσπάθεια να στραφεί ο κόσμος της πόλης απέναντι στο δίκαιο αγώνα τους θα πέσει στο «κενό».

Η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή έχουν τεράστιες, αποκλειστικές ευθύνες για την κατάσταση των εργαζομένων του Δήμου και την «εικόνα» της πόλης. Διατηρούν το καθεστώς της ομηρίας και των απολύσεων για να στηρίζουν την πανάκριβη ιδιωτικοποίηση και τα συμφέροντα των εργολάβων σε βάρος και της ποιότητας των υπηρεσιών και των εργασιακών δικαιωμάτων και των ανταποδοτικών τελών, που έχουν φορτώσει στους δημότες.  Ο μόνος λόγος που πλέον η δημοτική αρχή ρίχνει «κροκοδείλιά δάκρυα»  για την ομηρία των συμβασιούχων είναι επειδή θέλει να σταματήσει η απεργία με το «μάτι στραμμένο» στη  βιτρίνα των ξενοδοχείων που αναμένεται να ανοίξουν.

Το πιο πιεστικό μέσο που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι του Δήμου είναι ο ανυποχώρητος αγώνας τους. Να συνεχίσουν μέχρι να δικαιωθούν.

Απαιτούμε:

  • Να καταργηθεί από το άρθρο 103 και το σύνολο του Συντάγματος κάθε διάταξη που εμποδίζει ή ακυρώνει τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου».
  • Την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου.

Δείτε επίσης!

Σητεία – “Να σταματήσουν την ανεξέλεγκτη εναπόθεση σκουπιδιών – Θα επιβάλλονται πρόστιμα”

Από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Σητείας εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου για …

Ηράκλειο – Οι εργαζόμενοι στις Τέχνες καταθέτουν τα αιτήματά τους

Μια σειρά από αιτήματα για την ενίσχυση του κλάδο των καλλιτεχνών και των εργαζομένων στις …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize