Ρέθυμνο – Ο ταξικός εορτασμός του Πολυτεχνείου

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΜΕ, χαιρετίζει τη συμβολική εκδήλωση – συγκέντρωση που διοργάνωσαν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ρεθύμνου , ο Φοιτητικός Σύλλογος Ψυχολογίας, Ο Σύλλογος Γυναικών Ρεθύμνου, η ΔΑΣ Επισιτισμού – Τουρισμού και η ΔΑΣ Ιδιωτικών Υπαλλήλων μπροστά στο μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Η παρουσία των εργαζομένων, των ανέργων , των νέων , των φοιτητών αποτέλεσε ,στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες, την καλύτερη εκδήλωση μνήμης , τιμής και συνέχισης του αγώνα στο δρόμο του ηρωικού αντιδικτατορικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος 47 χρόνια πριν. Αποτέλεσε επίσης την καλύτερη απάντηση στην τρομοκρατία και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που στόχο είχε όλο το προηγούμενο διάστημα να στρέψει την δικαιολογημένη λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική της προς τις εκδηλώσεις ταξικού εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση οργανώθηκε υποδειγματικά, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημοσίας υγείας, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά ότι το οργανωμένο ταξικό κίνημα περιφρουρεί την δημόσια υγεία καλύτερα από τους κατηγόρους του ( Κεφάλαιο, Κυβέρνηση , παπαγαλάκια τους)

Στη συγκέντρωση κατατέθηκαν στεφάνια και πραγματοποιήθηκαν χαιρετισμοί και ομιλία. Στο χαιρετισμό εκ μέρους του Φοιτητικού Συλλόγου Ψυχολογίας , η Πρόεδρος του, Καραβαγγέλη Μαρία , μεταξύ άλλων ανέφερε “ ότι η Κυβέρνηση με μέτρα καταστολής και μέσα στις σχολές επιδιώκει να τις μετατρέψει σε Ιδιωτικές Επιχειρήσεις . Το διάστημα της πανδημίας φανέρωσε σε κάθε φοιτητή το πόσο υπολογίζει αυτόν και τις θυσίες των δικών του, η Κυβέρνηση και το Κράτος“.

Το λόγο πήρε έπειτα ο Πρόεδρος του Συνδικάτο Οικοδόμων, Λουκάκης Στάθης, ο οποίος απευθυνόμενος στη Κυβέρνηση και το Κεφάλαιο της χώρας ανέφερε “ Με το Πολυτεχνείο δεν ξεμπερδεύεται. Το Πολυτεχνείο θα σας στοιχειώνει , γιατί τα αιτήματά του είναι επίκαιρα γιατί ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών, των εργαζομένων. Γιατί το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, αυτά τα τρία ταπεινά και πολύτιμα αγαθά το σάπιο σύστημά σας αδυνατεί να τα εξασφαλίσει. Αδυνατεί να διασφαλίσει το εισόδημα των εργαζομένων, τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες, και πέραν αυτού φέρνετε και νέο νόμο-έκτρωμα που θα απαγορεύει την πραγματοποίηση της απεργίας και τη συνδικαλιστική δράση. Ετοιμαζόμαστε απο σήμερα για την απάντηση που σας αρμόζει με Πανελλαδική Πανοικοδομική Απεργία στις 26 Νοέμβρη.

Στη συμβολική συγκέντρωση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της Τ.Ε. Ρεθύμνου του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γραμματέα της Αγγελογιαννάκη Βαγγέλη, τον Νίκο Μανουσάκη μέλος του Γραφείου της Ο.Π. Κρήτης του ΚΚΕ και περιφερειακό Σύμβουλο , τον Μανουσογιάννη Μανούσο Δημοτικό Σύμβουλο Ρεθύμνου και τη Βρυλάκη Χαρά Δημοτικό Σύμβουλο Αγίου Βασιλείου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Οι παρευρισκόμενοι τραγούδησαν με υψωμένες γροθιές το “Πότε θα κάνει Ξαστεριά” και μέσα σε αντιμπεριαλιστικά – αγωνιστικά συνθήματα ολοκλήρωσαν τη συγκέντρωση τους δίνοντας υπόσχεση ότι θα συνεχίσουν στον ίδιο δρόμο που χάραξαν χιλιάδες αγωνιστές , επώνυμοι και ανώνυμοι ήρωες της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς