Ρέθυμνο – O “Μεγάλος Αδελφός” παρακολουθεί την κάθε κίνηση, του κάθε οχήματος του δήμου – Σύστημα τηλεματικής

O “Μεγάλος Αδελφός” παρακολουθεί την κάθε κίνηση, του κάθε οχήματος του δήμου Ρεθύμνου. Υπερσύγχρονο σύστημα τηλεματικής εποπτείας των οχημάτων εγκαταστάθηκε στο σύνολο του στόλου, από τα επιβατικά οχήματα, μέχρι τα απορριμματοφόρα οχήματα και αυτά των τεχνικών έργων. Πλέον δε θα σπαταλώνται χρόνος, πόροι και… δικαιολογίες για το παραμικρό, ακόμα και για την ίδια την ασφάλεια των εργαζομένων.

Ένα σύστημα που θυμίζει τον… “Μεγάλο Αδελφό” εγκαταστάθηκε στα αυτοκίνητα του δήμου Ρεθύμνου για να μπορούν ανά πάσα στιγμή οι υπεύθυνοι της εκάστοτε υπηρεσίας να παρακολουθούν τα οχήματα της δικαιοδοσίας τους. Μέσω υπολογιστή ή και κινητού τηλεφώνου, εποπτεύεται ανά πάσα στιγμή που βρίσκεται το κάθε όχημα, αν βρίσκεται εν κινήσει ή όχι, που βρίσκονταν ανά πάσα στιγμή, ακόμη και τα χιλιόμετρα που έχει διανύσει, ελέγχονται, όπως και η ποσότητα καυσίμου στο κάθε γέμισμα.

Με το σύστημα τηλεματικής ελέγχεται παράλληλα, εάν η ταχύτητα των απορριμματοφόρων είναι χαμηλή όταν οι υπάλληλοι στέκονται στα σκαλάκια, όπως πρέπει για την ασφάλεια του προσωπικού, όπως και εάν υπάρχει κάποια βλάβη στο όχημα, εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα στην υπηρεσία.

Η όποια υπόνοια διασπάθισης δημόσιου χρήματος θα είναι παρελθόν, ενώ ακόμα και στις περιπτώσεις που κάποια μηχανήματα χρησιμοποιούνται σε δημόσια έργα, υπάρχει η δυνατότητα να γίνεται καταγραφή και να τηρείται σχετικό αρχείο, έτσι ώστε να είναι σε θέση το δημοτικό σύστημα να γνωρίζει, που και πότε χρειάζονται συντηρήσεις.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Η κρυφή παραλία του νότου με την άγρια ομορφιά που κόβει την ανάσα

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το …

Ρέθυμνο – Στην παραλία Πρέβελη το φοινικόδασος «αγκαλιάζει» το νότιο Κρητικό πέλαγος!

Η περιοχή του Πρέβελη στο νότο του Νομού Ρεθύμνου, αποτελεί  δικαιολογημένα έναν από τους πιο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize