Ρέθυμνο – Ο Νίκος Μανουσάκης για το ατύχημα εργαζόμενου στη δακοκτονία

Στη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής της περιφέρειας Κρήτης, ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Μανουσάκης Νίκος, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Το ατύχημα του εργαζόμενου ψεκαστή στη δακοκτονία, στη δημοτική ενότητα του Δήμου Χερσονήσου –ευτυχώς χωρίς σοβαρό τραυματισμό- με την πτώση τρακτέρ σε μεγάλο κρυμμένο λάκκο, συνέβη σε προσβάσιμη περιοχή (λιοστάσι), και όχι δύσβατη που να δικαιολογεί ψεκαστή πλάτης. Το ατύχημα επιβεβαιώνει την αποτυχία του συστήματος δακοκτονίας , που εφαρμόζουν κυβέρνηση και περιφέρεια. Με την ανάθεση, δηλαδή, της όλης διαδικασίας σε εργολάβους, με κακοπληρωμένους εργαζόμενους και λιγοστούς τομεάρχες -επόπτες. Πολιτική που είναι καταστροφική για τους μικρομεσαίους αγρότες.

Για να κρύψουν, μάλιστα, την αποτυχία του συστήματος διαφημίζουν τον τεχνολογικό εξοπλισμό με GPS και την αυστηροποίηση των ελέγχων, στην πλάτη των εργαζόμενων, που καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της αντεργατικής και αντιαγροτικής πολιτικής.

Τα «έξυπνα κινητά» που παρουσιάζονται ως λύση για τον έλεγχο εκτέλεσης της δακοκτονίας, δε δίνουν πληροφόρηση για τις αντιξοότητες, ή τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εργάτες στη δακοκτονία. Δεν απέτρεψαν το ατύχημα, ούτε καλύπτουν τα κενά σε επιστημονικό και τεχνικό προσωπικό και την υποχρηματοδότηση του προγράμματος.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε την πάγια θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για ενιαία, πανελλαδική, ολοκληρωμένη επιστημονικά άρτια, ασφαλή εφαρμογή του προγράμματος δακοκτονίας με ευθύνη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Τροφίμων και χωρίς εργολάβους, με άμεση πρόσληψη στις αρμόδιες υπηρεσίες του απαραίτητου προσωπικού (επιστημονικού και τεχνικού) με πλήρη ασφαλιστικά/μισθολογικά δικαιώματα, εξασφάλιση μέτρων προστασίας, με εξασφάλιση των αναγκαίων κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό και κατάργηση της εισφοράς του 2% για τους μικρομεσαίους παραγωγούς.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ανησυχεί η εκπαιδευτική κοινότητα για τα μέτρα κατά του κορονοϊού

Πραγματοποιήθηκαν οι δυο τηλεδιασκέψεις μεταξύ του ΙΣΡ και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με …

Ρέθυμνο – Τα φάρμακα στα οποία υπάρχουν ελλείψεις

«Γολγοθάς» για τους ασθενείς – Σε ποια φάρμακα υπάρχουν ελλείψεις; Σε κίνδυνο οι φαρμακευτικές αγωγές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize