Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – O… “κοιμώμενος γίγαντας” της κρουαζιέρας

Ανεβαίνει η κρουαζιέρα στο Ρέθυμνο με προσδοκίες για… παραπάνω λιμάνια!

Το Ρέθυμνο και το πολύπαθο λιμάνι του, είναι αδιαφιλονίκητα ο… “κοιμώμενος γίγαντας” της κρουαζιέρας. Σίγουρα χρειάζονται πολλά για να ξυπνήσει και να αποδώσει τα μέγιστα όπως προσδοκούν οι πολίτες, όμως αργά και σταθερά γίνονται βήματα. Είναι κρίμα να μην προχωρήσουν γρηγορότερα οι εξελίξεις μιας και το Ρέθυμνο, με το λιμάνι του στην καρδιά της όμορφης και γραφικής πόλης, με το μοναστήρι του Αρκαδίου και τον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Ελεύθερνας, το υστερομινωικό νεκροταφείο στους Αρμένους, τις πηγές στην Αργυρούπολη, τα τόσα και τόσα όμορφα φυσικά τοπία και μνημεία. Όλα αυτά και άλλα πολλά, βρίσκονται “μια ανάσα” από το λιμάνι κι όμως ακόμα δεν έχει μπει δυναμικά η περιοχή στον χάρτη της κρουαζιέρας.
Η περιοχή φιγουράρει στους χάρτες της μεσογειακής κρουαζιέρας, όμως μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα. Από την επίσκεψη του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου 186 μέτρων της Silversea Cruises, Silvershadow στο Ρέθυμνο, οι 300 φιλοξενούμενοι επισκέπτες από Αγγλία, Αυστρία, Ελβετία, Γερμανία, Καναδά, ΗΠΑ, Ιταλία, Νορβηγία, Πορτογαλία έζησαν ένα διαφορετικό τρόπο προσέγγισης στο λιμάνι μας με λέμβους όντας το πλοίο δεμένο αρόδο. Σε μια κρουαζιέρα 5 εβδομάδων με ταξίδι στην ιστορία, την εμπειρία, τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και την αναψυχή. Η διασύνδεση πόλεων-λιμένων αυτής της κουλτούρας μας ενδιαφέρει σαν λιμάνι, τόπο, προορισμό. Συνεχίζουμε βελτιώνοντας και διεκδικώντας, σημειώνει η πρόεδρος του διαδημοτικού λιμενικού ταμείου Ρεθύμνου, Ρένα Κουτσαλεδάκη. Και είναι σίγουρο ότι αν προχωρήσει ο σχεδιασμός και τα έργα, είναι εφικτό το Ρέθυμνο να ωφεληθεί ακόμα περισσότερο από τον τουρισμό κρουαζιέρας.
Ένα νέο εμπορικό λιμάνι εκτός πόλεως με όλες τις σύγχρονες υποδομές, θα ωφελήσει πολλαπλά, αφού και θα σημάνει στην ύπαρξη πληρέστερων εγκαταστάσεων για την ασφάλεια και αποκατάσταση πλοίων, ενώ ταυτόχρονα θα αποσυμφορήσει το λιμάνι της πόλης που θα μπορεί στο εξής να λειτουργεί καλύτερα για το επιβατικό και τουριστικό κοινό. Μελέτες και σχέδια βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη και στόχος είναι το Ρέθυμνο πιο δυναμικά να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Εξάλλου, ακόμα και υδροπλάνα αναμένεται να φιλοξενεί το λιμάνι της πόλης, διασυνδέοντας το Ρέθυμνο με άλλες πόλεις της Κρήτης αρχικά και σταδιακά με προορισμούς ανά την Ελλάδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.