Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ο Φρίξος προστατεύει και επουλώνει τις πληγές από το σκάνδαλο παιδεραστίας

8 χρόνια πέρασαν από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο παιδεραστίας στο Ρέθυμνο.

Ο Νίκος Σειραγάκης βρίσκεται στη φυλακή, όμως ακόμα επουλώνονται οι πληγές στην τοπική κοινωνία.

Μια ουσιαστική απάντηση δόθηκε με το πρόγραμμα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης “Παίζοντας με τον Φρίξο” που ανέπτυξε μια ομάδα επιστημόνων με σημείο αναφοράς το Ρέθυμνο με στόχο να προστατεύονται τα παιδιά και να μην νιώθουν ενοχές για κάτι που δεν φταίνε, που πρέπει να λεχθεί και να καταδικαστεί.

Το Ρέθυμνο ακόμα επουλώνει τις πληγές του από την αδιανόητη δράση του παιδεραστή Σειραγάκη, 8 χρόνια μετά, όμως μια ομάδα ανθρώπων έκανε τη διαφορά για να μην συμβεί ξανά το παραμικρό, να μην είναι απροστάτευτοι οι ανήλικοι στις όποιες ανώμαλες ορέξεις ατόμων του στενού κυρίως και όχι μόνο κύκλου των παιδιών και των εφήβων.

Η Μαργαρίτα Γερούκη επέστρεψε από την Φινλανδία το 2011 μετά τις διδακτορικές σπουδές της στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των ανηλίκων. Διορίστηκε σε σχολείο στους Αρμένους Ρεθύμνου. Τότε ξέσπασε το σκάνδαλο παιδεραστίας Σειραγάκη και τότε δόθηκε το απόλυτο έναυσμα για να γίνει κάτι ουσιαστικό.

Γεννήθηκε ο Φρίξος, το σκαντζοχοιράκι με τα αγκάθια προστασίας που δίνει στα παιδιά για να μάθουν ότι αυτά ποτέ δεν φταίνε σε κάτι, ότι πρέπει να μιλήσουν σε κάποιον, να πουν το κακό μυστικό.

Είναι και η πρώτη φορά πανελλαδικά που οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν υποχρεωτικά στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση και αυτό συνέβη στο Ρέθυμνο την περασμένη βδομάδα.

Η ομάδα του Φρίξου απέσπασε διεθνές βραβείο στο Μεξικό, ενώ στις 15 Δεκεμβρίου η στέγη γραμμάτων του ιδρύματος Ωνάση θα προβάλει σε ημερίδα ως θετική πια, μελέτη περίπτωσης, το Ρέθυμνο.

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.