Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Ο δήμος Αμαρίου με τα περισσότερα έργα σε ποικιλία και συνάφεια με την φύση και το περιβάλλον

Το Αμάρι προσφέρει τα μέγιστα στην φύση και το περιβάλλον της Κρήτης με μια σειρά οικολογικών έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής, διαφυλάσσουν το περιβάλλον και προωθούν την επιστημονική γνώση στον πρωτογενή τομέα.

Μια περιοχή με σημαντικό αναπτυξιακό έλλειμμα, έχει την ευκαιρία να αναδειχθεί και να μπει σε τροχιά ανάπτυξης με απαρχή την αναβάθμιση του ΧΥΤΥ Αμαρίου και τον επερχόμενο υβριδικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Ως ο δήμος με τα περισσότερα έργα σε ποικιλία και συνάφεια με την φύση και το περιβάλλον, αναδεικνύεται ο δήμος Αμαρίου. Το φράγμα των Ποταμών που είναι το πιο επιτυχημένο στο νησί, σύντομα εκτός από την άρδευση θα προσφέρει και στην ύδρευση, όπως και στην ηλεκτροδότηση με την κατασκευή του υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας.
Παράλληλα, σχεδιάζονται νέα φράγματα στον Πλατύ ποταμό και στα χωριά Ελένες και Γερακάρι, συμβάλλοντας στην υδρολογική ενίσχυση της Μεσαράς και του Αγίου Βασιλείου και σε συνδυασμό με το φράγμα των Ποταμών και στο βόρειο μέτωπο της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.
Σημαντική η συνεισφορά της περιοχής και στις επιστήμες της φύσης και του περιβάλλοντος, αφού έχει τεθεί σε τροχιά επαναλειτουργίας ο ερευνητικός σταθμός της σχολής Ασωμάτων για τον πρωτογενή τομέα, ενώ ήδη αναβαθμίστηκε ο ΧΥΤΑ Αμαρίου σε ΧΥΤΥ, όπου θα παράγεται κοσμπόστ και ηλεκτρικό ρεύμα από βιαέριο.
Αυτό που ζητούν οι αυτοδιοικητικοί είναι να υπάρξουν σημαντικά ανταποδοτικά έργα στην περιοχή, τόσο οικονομικά για τους κατοίκους, όσο και σε επίπεδο προσβασιμότητας και υποδομών για να μπορέσει το Αμάρι να μπει σε αναπτυξιακή τροχιά, όπως του οφείλεται.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Σε αντίποδα όσων με τις πράξεις τους κακοποιούν το περιβάλλον, υπάρχουν ευτυχώς συμπολίτες μας ευαισθητοποιημένοι…

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, την Κυριακή 9 Αυγούστου 2020 η δενδροφύτευση στα Τρία Μοναστήρια από την …

Ρέθυμνο – Τιμούν τον Άγιο Ματθαίο (Μαθιό) στο Γερακάρι και στην Κυρία των Αγγέλων

Την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, ημέρα μνήμης του Αγίου Νεομάρτυρος Ματθαίου (Μαθιού), του εκ Γερακαρίου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize