Ρέθυμνο – Ο Άγιος Βασίλειος είναι ο πλέον πυρόπληκτος δήμος της 20ετίας

Ενθαρρυντικά στοιχεία παρουσιάστηκαν σε ημερίδα του εθνικού αστεροσκοπείου στο Ρέθυμνο αναφορικά με τις πυρκαγιές, καταγράφοντας ιστορικά χαμηλά ποσοστά στο νησί.

Έλληνες επιστήμονες με Κυπρίους και Βούλγαρους εταίρους συμμετέχουν στο πρόγραμμα DISARM που έχει ως σκοπό την  πρόληψη και αποτελεσματική αντιμετώπιση πυρκαγιών σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Εκτός απροόπτου και εάν δεν σημειωθούν μεγάλες πυρκαγιές στην Κρήτη μέχρι το τέλος της φετινής αντιπυρικής περιόδου, τότε θα έχουν καταγραφεί ιστορικά χαμηλά στο νησί σε ό,τι αφορά τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου.

Το εθνικό αστεροσκοπείο Αθηνών συμμετέχοντας στο πρόγραμμα DISARM με αντίστοιχους φορείς σε Κύπρο και Βουλγαρία, ανέπτυξαν σύστημα καταγραφής, πρόγνωσης και δεικτών επικινδυνότητας πυρκαγιάς.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός στο νησί έχει τροποποιηθεί κι έτσι άμεσα σπεύδουν σημαντικές δυνάμεις πυρόσβεσης με την πρώτη ειδοποίηση για πυρκαγιά, αντίστοιχα κινείται η αυτόφωρη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου.

Αυτές είναι κάποιες από τις πρωτοβουλίες που έχουν αποδώσει έμπρακτα στην μείωση των πυρκαγιών στην Κρήτη.

Το Ρέθυμνο έχει την αρνητική πρωτιά σε επίπεδο Κρήτης ως προς την εκδήλωση πυρκαγιών και αυτό διότι ο δήμος Αγίου Βασιλείου είναι ο πλέον πυρόπληκτος δήμος την τελευταία 20ετία.

Κι αν στην φετινή συγκυρία και παρά τα αυξημένα μελτέμια, οι πυρκαγιές έχουν μειωθεί, αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επικρατήσει εφησυχασμός, παρά επαγρύπνηση για αναδάσωση-ανάχωμα στην κλιματική αλλαγή.

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Θεματικό πάρκο και υπόγειο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης;

Μια φιλόδοξη πρόταση προετοιμάζει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου η οποία αφορά στην αλλαγή …

Ρέθυμνο – Γιάννης Κεφαλογιάννης – Τον Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του ΒΟΑΚ

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μελετών – Έρχονται εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και αλλαγές στον Κώδικα Οδικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize