Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Νοικοκύρεμα στην πόλη για τη νέα σεζόν

Στόχος η αρμονική συνύπαρξη κατοίκων και επιχειρηματιών

«Επιχείρηση συμμαζέματος» στην παλιά και τη νέα πόλη του Ρεθύμνου, επιχειρεί με την έναρξη της τουριστικής περιόδου και της άρσης των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοιό, η δημοτική αρχή. με στόχο την αρμονική συνύπαρξη κατοίκων και επαγγελματιών.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκονται οι καταλήψεις των κοινόχρηστων χώρων από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης, ενώ «πονοκέφαλο» δημιουργεί το ωράριο της μουσικής στους εξωτερικούς χώρους.

Την ίδια ώρα χαμόγελα έφερε στις επιχειρήσεις έφερε ο περασμένος Απρίλιος καθώς μετά από δύο χρόνια αναδουλειάς και συσσωρευμένων οικονομικών υποχρεώσεων, λόγω του κορωνοιού και των συνεπειών του, το φετινό Πάσχα που συνδυάστηκε και με τον εορτασμό της πρωτομαγιάς έφερε την πολυπόθητη «ανάσταση» στα ταμεία του ρεθυμνιώτικου επιχειρείν.

Το ζέσταμα της τοπικής αγοράς διαφάνηκε από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Απρίλιου, ενώ στην πορεία για την Μεγάλη Εβδομάδα κορυφώθηκε, προσδίδοντας θετικό πρόσημο στα ταμεία των επιχειρήσεων.

Ειδικότερα, ο απολογισμός του εμπορικού κόσμου για τον μεταβατικό Απρίλιο δείχνει αύξηση 20% του τζίρου συγκριτικά με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, ενώ για την εστίαση η αντίστοιχη επίσης αύξηση αγγίζει το 35%.

Όπως αναφέρουν οι επαΐοντες, από τον Μάιο και έπειτα, το βλέμμα του ρεθυμνιώτικου επιχειρείν στρέφεται στην τουριστική σεζόν που για την Κρήτη έχει αρχίσει ήδη να ανεβάζει ταχύτητες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς