Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Νοιάζομαι και Δρω» για την Τρίτη Ηλικία!

Η συνεργασία μας με το Γηροκομείο Ρεθύμνου ξεκίνησε πριν τέσσερα χρόνια με αφορμή τη συμμετοχή μας στο πανελλήνιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω – Εθελοντισμός, Αλληλεγγύη, Ενεργός Πολίτης». Από τότε έως σήμερα πραγματοποιήσαμε αρκετές επισκέψεις με σκοπό να κρατήσουμε συντροφιά τους ηλικιωμένους, να χαρίσουμε χαμόγελα και να διασκεδάσουμε. Κάθε επίσκεψη μας μοναδική, γεμάτη οικειότητα και αγάπη.

Πριν από μερικές ημέρες ήμασταν πάλι εκεί· Τα παιδιά του «Νοιάζομαι και Δρω» του Πειραματικού ΓΠΚ και του 4ου ΓΕΛ και οι εκπαιδευτικοί τους καθισμένοι ανάμεσα στους ηλικιωμένους με τα χέρια ενωμένα και τα μάτια γεμάτα συγκίνηση. Συζητήσαμε τα νέα μας, πως περάσαμε τις γιορτές, πόσο χαρούμενοι είμαστε που τα λέμε ξανά. Κόψαμε βασιλόπιτες, ανταλλάξαμε δώρα, κεραστήκαμε, είπαμε μαντινάδες, κουβεντιάσαμε και γελάσαμε. Μαζί μας και μια ομάδα μαθητών-μουσικών από το 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, που με μεγάλη προθυμία δέχτηκαν να έρθουν για να δώσουν μια ξεχωριστή μουσική νότα χαράς και διασκέδασης στην επίσκεψή μας, με τις λίρες, τα λαούτα και τα τραγούδια τους! Με το χορό και το τραγούδι γρήγορα  γίναμε όλοι, μεγάλοι και μικροί, μια χαρούμενη και ξένοιαστη παρέα!

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς την πρόεδρο του Γηροκομείου κα Ζωή Μπριλάκη και το προσωπικό της δομής που με τόση χαρά μας υποδέχτηκαν, αλλά και τους αγαπημένους ηλικιωμένους φίλους μας που μας ανοίγουν τη ζεστή αγκαλιά τους κάθε φορά που πάμε και μας δίνουν την ευκαιρία να ζήσουμε τόσο όμορφες στιγμές. Ένα μεγάλο ευχαριστώ επίσηςστους μαθητές-μουσικούς του 1ου ΕΠΑΛ Ρεθύμνου, Λαμπρινό Ν, Γιαννακάκη Ν, Καλαϊτζάκη Ν, Κονταράτο Φ και Βεργιαννάκη Ι, που πρόσφεραν με τη μουσική τους χαμόγελα και χαρά σε όλους μας.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – “Γονείς και Εκπαιδευτικοί μαζί για την ασφάλεια μας στην εποχή του κορονοϊού για το σχολείο των παιδιών μας”

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου και ώρα 7:00μ.μ. στο Δημαρχείο …

Ρέθυμνο – Κλειστή για συντήρηση η παιδική χαρά του δημοτικού κήπου

Εργασίες συντήρησης των παιχνιδιών και αποκατάστασης φθορών στον εν γένει εξοπλισμό (όργανα, παγκάκια κλπ)   της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize