Τελευταία Νέα

Μυλοπόταμος Νίκος Παπαδάκης – 30 χρόνια επικεφαλής ΚΥ! – Να λειτουργήσουν κέντρα διαβίωσης ηλικιωμένων

Ο νεαρός πληθυσμός της χώρας συρρικνώνεται σε αντιδιαστολή με τους ηλικιωμένους που ολοένα και αυξάνονται. Το πρόβλημα εντείνεται εξαιτίας της νεομετανάστευσης με αποτέλεσμα να είναι επιτακτική η ανάγκη λειτουργίας κέντρων διαβίωσης ηλικιωμένων. Τα εν λόγω στοιχεία, παρουσίασε στο 33ο συνέδριο Μυλοποταμιτών, ο επί 30 χρόνια επικεφαλής του κέντρου υγείας Περάματος, Νίκος Παπαδάκης.

Η ανάγκη λειτουργίας κέντρων διαβίωσης ηλικιωμένων στον Μυλοπόταμο και εν γένει στην ελληνική ύπαιθρο, αναδείχθηκε μέσα από τις εργασίες του 33ου αναπτυξιακού συνεδρίου Μυλοποταμιτών. Στο ένα τρίτο των γεωγραφικών διαμερισμάτων της χώρας, ο πληθυσμός είναι 3ης και 4ης ηλικίας, δηλαδή άνω των 65 και 80 ετών αντίστοιχα, ενώ παράλληλα, την γήρανση του πληθυσμού, συνοδεύουν και οι όποιες ασθένειες και αναπηρίες με αποτέλεσμα οι ηλικιωμένοι να χρειάζονται επισταμένη βοήθεια στη διαβίωσή τους.

Εάν σε αυτά προστεθεί τόσο το brain drain, όσο και το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας, καθίσταται κατανοητό, ότι οι λιγοστοί νέοι, δε θα μπορούν να σταθούν στο βαθμό που χρειάζεται, στο πλευρό του ολοένα αυξανόμενου πληθυσμού των ηλικιωμένων.

Την επιτακτικότητα της ανάγκης για ίδρυση και λειτουργία, κέντρων διαβίωσης ηλικιωμένων, ανέλυσε με τα παρατιθέμενα στοιχεία, ο παθολόγος και διευθυντής του κέντρου υγείας Περάματος, Νίκος Παπαδάκης, ο οποίος και υπηρετεί σε αυτήν την θέση, από ιδρύσεως της δομής, εδώ και 30 ολόκληρα χρόνια!

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Είχαν στο σπίτι τους τα… ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν περισσότερα από 30 γραμμάρια κάνναβης, ποσότητα κοκαΐνης και ζυγαριά ακριβείας Συνελήφθησαν, σήμερα το πρωί, …

Ρέθυμνο – Όπου να’ ναι, όπως να’ ναι, ό,τι να’ ναι…

Παράνομες καταλήψεις θέσεων στάθμευσης στο κέντρο της πόλης Σε παράνομες συμπεριφορές και απαράδεκτες καταστάσεις οδηγεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize