Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Νέο σχολείο στον λόφο Τιμίου Σταυρού – Ανακαίνιση στη Φιλαρμονική

Σειρά έργων βρίσκονται και θα βρεθούν σύντομα σε εξέλιξη στον δήμο Ρεθύμνου, με κορωνίδα νέο σχολείο στον λόφο του Τιμίου Σταυρού.

Παράλληλα, θα ανακαινιστεί το ακατάλληλο, νεοκλασικό κτίριο που στεγάζει τη δημοτική φιλαρμονική, ενώ ολοκληρώνονται εργασίες συντήρησης στα σχολεία του δήμου.

Ευχάριστες οι εξελίξεις στην σχολική στέγη της πόλης του Ρεθύμνου, αφού εντός των ημερών δημοπρατείται το νέο 16ο δημοτικό σχολείο Ρεθύμνου που θα μεταφερθεί από τις ακατάλληλες εγκαταστάσεις στον Μασταμπά, στον λόφο του Τιμίου Σταυρού, απελευθερώνοντας παράλληλα τον χώρο, όπου προβλέπεται να περάσει η νέα περιφερειακή οδός του Ρεθύμνου, νότια της πόλης και βόρεια του ΒΟΑΚ.

Ακατάλληλο έχει κριθεί και το κτίριο που στεγάζει την φιλαρμονική του δήμου.

Σε συνεργασία με την τράπεζα της Ελλάδος που κατέχει παρακείμενο οικόπεδο, θα ζητηθεί για τη διευκόλυνση των εργασιών, ώστε να διαρκέσουν το δυνατό λιγότερο χρόνο από 12 έως και 18 μήνες κατά το μέγιστο.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, η δραστηριότητα της φιλαρμονικής, θα φιλοξενείται στις σχολικές εγκαταστάσεις του δήμου, σε συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα.

Την ίδια ώρα με προϋπολογισμό 261.757,27 € και με τη χρηματοδότηση να καλύπτεται από τη ΣΑΤΑ Σχολείων, ολοκληρώνονται οικοδομικές εργασίες με σκοπό την επισκευή και συντήρηση σχολικών μονάδων του δήμου Ρεθύμνου.

Οι εργασίες αφορούν παρεμβάσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό χώρο των σχολικών μονάδων, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο τους μέχρι την εξωτερική περίφραξη.

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Αλώνες – Το χωριό του ήρωα της Πόλης συνέχισε να βγάζει ήρωες!

Μετά τον παπά Λευτέρη Νουφράκη, τον μοναδικό που λειτούργησε το 1919 στην Αγιά Σοφιά, ακολούθησαν …

Ρέθυμνο – Δεκάδες ακίνητα στο σφυρί – Προσεχώς… πολλές οι άστεγες οικογένειες

Χωρίς έλεος προετοιμάζονται οι πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι θα στερήσουν τις περιουσίες χιλιάδων πολιτών, μεταξύ …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize