Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Νέο πυροσβεστικό κλιμάκιο στα Ανώγεια – Έτοιμα να φιλοξενήσουν σχολείο διασωστών ανά τον κόσμο!

Με χαρά και ικανοποίηση η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι το όραμα γίνεται πράξη, δηλαδή η ίδρυση του νέου πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωγείων.

Μέχρι σήμερα η ευρύτερη περιοχή του Μυλοποτάμου καλύπτονταν από το σταθμό στο Γαράζο, αφού δεν υπήρχε πυροσβεστικό κλιμάκιο στην ορεινή κωμόπολη του Ψηλορείτη, γεγονός που αλλάζει πλέον για την περιοχή.

Παρουσία της υπουργού προστασίας του πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, πραγματοποιήθηκαν το πρωί του Σαββάτου τα εγκαίνια του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανωγείων που είναι και η 29η δομή ανά την Κρήτη.

Η υπουργός εξήρε την ετοιμότητα και την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στη δοκιμαζόμενη Κρήτη, ενώ υπογράμμισε ότι πια, λόγω της κλιματικής αλλαγής, ο σχεδιασμός υλοποιείται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Στο νέο κλιμάκιο βρίσκονται μόνιμα 3 πυροσβεστικά οχήματα και 13 πυροσβέστες οι οποίοι μετακινούνται από άλλες περιοχές της Κρήτης και θα κατοικούν πλέον μόνιμα στα Ανώγεια. Ο νέος πυροσβεστικός σταθμός θα καλύπτει όλο τον ορεινό όγκο του Ψηλορείτη, το δυτικό Ηράκλειο και την Αξό.

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλειος Ματθαιόπουλος έδωσε το παρών, όπως και ο Περιφερειακός Διοικητής Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης και λοιπά στελέχη.

Ο δήμαρχος Ανωγείων, Μανώλης Καλλέργης και ο αντιδήμαρχος, Βασίλης Σμπώκος, τόνισαν ότι το εγχείρημα στέφθηκε με επιτυχία σε 5 μόλις μήνες μετά από το σχετικό αίτημα, θα συμβάλλει καθοριστικά και στις επιχειρήσεις διάσωσης, ενώ σχεδιάζεται να λειτουργησει σχολείο διασωστών, με τα Ανώγεια έτοιμα να φιλοξενήσουν υποψήφιους διασώστες από όλο τον κόσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς