Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Νέα έργα προσβασιμότητας ΑμεΑ στην παραλία

Ξεκίνησαν τα έργα για αυτόνομη πρόσβαση των ΑμεΑ στην παραλία του δήμου Ρεθύμνου

Ξεκίνησε από χθες (24/7/2019) η σταδιακή εγκατάσταση του εξοπλισμού πρόσβασης των Ατόμων με Αναπηρία, στις παραλίες του Δήμου Ρεθύμνης. Η προμήθεια του εν λόγω εξοπλισμού έγινε στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», στο οποίο εντάχθηκε ο Δήμος Ρεθύμνης, εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 144.363,28€, προκειμένου να ενισχύσει τις υφιστάμενες υποδομές για τη διευκόλυνση κι εξυπηρέτηση συνανθρώπων μας με αναπηρίες.

Η εγκατάσταση των δύο χρηματοδοτούμενων συστημάτων SEATRAC – «Σύστημα αυτόματης πρόσβασης στη θάλασσα ατόμων με κινητικά προβλήματα», θα ολοκληρωθεί εντός των προσεχών ημερών. Το πρώτο εγκαθίσταται στην οδό Άρη Βελουχιώτη 41 και το δεύτερο στην παραλία Πλατανιά στην οδό Λασιθίου.

Σημειώνεται επιπλέον ότι, το πρώτο δεκαπενθήμερο του προσεχούς Αυγούστου, θα εγκατασταθεί στην οδό Άρη Βελουχιώτη 14 σύστημα καθοδήγησης στη θάλασσα ατόμων με δυσκολίες όρασης.

Το έργο εγκατάστασης του εξοπλισμού προσβασιμότητας, που τοποθετείται αυτή την περίοδο και αφορά άτομα με δυσκολίες όρασης ή με κινητικά προβλήματα, Θα ολοκληρωθεί με την προμήθεια και τοποθέτηση ξύλινου διαδρόμου, κινητής τουαλέτας ΑμεΑ, αποδυτηρίου, χώρου σκίασης και αντίστοιχων πληροφοριακών πινακίδων, σε κάθε σημείο παρέμβασης.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη των προαναφερόμενων εργασιών, παρόντες ήταν στελέχη της κατασκευάστριας εταιρείας Tobea, εκπρόσωποι του Δήμου καθώς και ο πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρίες κ. Τσαχάκης και μέλη του Σωματείου που συμμετείχαν σε δοκιμαστική χρήση του συστήματος.

Αξίζει να επισκεφθεί κανείς το σύνδεσμο https://tobea.gr/ για να αποκτήσει συνολική εικόνα τους εύρους και της χρησιμότητας του έργου αυτού.

κεντρική φωτό αρχείου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Εγγραφές σε κενές θέσεις ειδικοτήτων του ΔΙΕΚ Ρεθύμνου

Μετά την ολοκλήρωση της Α’ φάσης εγγραφών, προέκυψε περιορισμένος αριθμός κενών θέσεων στις παρακάτω ειδικότητες …

Ρέθυμνο – Φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας – Στο νοσοκομείο ένας άνδρας

Η πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία Υπό έλεγχο η φωτιά σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στο Ρέθυμνο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize