Ρέθυμνο – ΝΑΙ στα ανήλικα προσφυγόπουλα – Οι προδιαγραφές θα τηρηθούν;

Η ΠΕΔ Κρήτης θα δώσει το πράσινο φως για τη φιλοξενία 400 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στο νησί, όμως το που θα είναι οι χώροι φιλοξενίας και αν θα γίνουν σεβαστές κάποιες προϋποθέσεις που θέτουν οι δήμαρχοι της Κρήτης, ακόμα αγνοείται και είναι ζητήματα που πρέπει να λυθούν.

Το μόνο σίγουρο, ότι ουδείς αρνείται την φιλοξενία των κατατρεγμένων ανηλίκων, όμως θα πρέπει να διασφαλιστεί από την πολιτεία ότι οι δομές θα είναι μικρές και άρτια στελεχωμένες για να δοθεί η τελική έγκριση.

Μετά την θετική ανταπόκριση των δημάρχων της Κρήτης για την υποδοχή και φιλοξενία 400 ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και απαντώντας στο κάλεσμα της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, εκκρεμεί το που θα είναι αυτές οι δομές φιλοξενίας ανά το νησί για να δοθεί η τελική έγκριση.

Οι δομές πάντως, αναμένεται να είναι πέντε στον αριθμό, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη.

Η Κρήτη θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα φιλοξενήσει τον αριθμό των προσφύγων που της αναλογεί, ωστόσο αυτό που ζητούν οι δήμαρχοι να διασφαλιστεί, είναι ότι οι δομές θα είναι μικρές, δηλαδή έως και 30 παιδιών η καθεμία.

Θα πρέπει επίσης οι δομές να πληρούν κάποιες προδιαγραφές και να στελεχωθούν με τον ανθρώπινο δυναμικό που ενδείκνυται σε τέτοιες περιπτώσεις φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων.

Δια στόματος του δημάρχου Αμαρίου, Παντελή Μουρτζανού, διαβεβαιώνεται ότι ουδείς δήμαρχος ανά την Κρήτη εκφράζει διαφωνία στην φιλοξενία, ωστόσο ζητά ο ίδιος, ως μικρός δήμος, να ληφθούν υπόψη οι περιορισμένες δυνατότητες φιλοξενίας της περιοχής.

φωτό αρχείου

cretedoc.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς