Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – “Να μην ανοίξουν τα καταστήματα καμία Κυριακή”

Το Υπουργείο Ανάπτυξης, μπροστά στο νέο κύμα της πανδημίας, αναγκάστηκε ν’ αφήσει στην άκρη -προς το παρόν- τις νεοφιλελεύθερες εμμονές του,  αποφασίζοντας να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την προσεχή Κυριακή 1 Νοεμβρίου.

Χρόνια τώρα, το Σωματείο μας ,  δίνει αγώνα ενάντια στην διεύρυνση του ωραρίου στα εμπορικά καταστήματα απέναντι στις προθέσεις των εκάστοτε κυβερνήσεων, που επιχειρούν να επιβάλουν τη λειτουργία των καταστημάτων Κυριακές και Αργίες, καταστρατηγώντας το δικαίωμα των εργαζομένων σε πενθήμερη, 8ωρη εργασία.

Στις συνθήκες τις πανδημίας η διεύρυνση του ωραρίου δημιουργεί επιπλέον προβλήματα για τους εργαζόμενους.

Από την πρώτη ημέρα της πανδημίας,  το Σωματείο μας ,  έχει τονίσει ότι η διεύρυνση του ωραρίου εν μέσω πανδημίας αυξάνει τον κίνδυνο για την υγεία των εργαζομένων στο εμπόριο. Οι εργαζόμενοι υποβάλλονται σε μεγαλύτερη έκθεση στον ιό, αλλά και σε μεγάλη σωματική εξάντληση με 13 ημέρες συνεχούς εργασίας (από Δευτέρα μέχρι το επόμενο Σάββατο). Έστω και αργά το Υπουργείο Ανάπτυξης υιοθέτησε εν μέρει αυτή τη θέση.

Καλούμε την κυβέρνηση να επιδείξει την στοιχειώδη  κοινωνική ευθύνη απέναντι στους εργαζόμενους  και να παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές.

φωτό αρχείου

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Τι έδειξαν τα τεστ για κορονοϊό σε υγειονομικούς και ασθενείς

Κινητοποίηση για να διαπιστωθεί αν υπάρχει διαασπορά του ιού Βγήκαν τα αποτελέσματα από τα 30 …

Ρέθυμνο – Πολυάριθμες θέσεις εργασίας ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ έως και 2 χρόνια στον ΟΚΑΝΑ

13 ανακοινώσεις-προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου [έως και 2 έτη], …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize