Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΟΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Η κυβέρνηση στα μουλωχτά και σαν το κλέφτη, κατέθεσε τροπολογία στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με την οποία βάζει ταφόπλακα στη μονιμοποίηση χιλιάδων συμβασιούχων. 

H τροπολογία καθιστά υποχρεωτική την άσκηση ένδικων μέσων από τους δήμους και τις Περιφέρειες, μέσω της οικονομικής επιτροπής, σε περίπτωση που ένα δικαστήριο δικαιώσει εργαζόμενους που είχαν προσφύγει διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Η κυβέρνηση δίνει άλλο ένα “εργαλείο” στα χέρια των δημάρχων και των περιφερειαρχών, ώστε να τσακίσει το δικαίωμα στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά. Παράλληλα, με το ίδιο νομοσχέδιο, καθιστούν υποχρεωτική την απόλυση όποιου εργαζόμενου κλείνει 24 μήνες εργασίας. Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο θα ξεμπερδέψουν με το δικαίωμα των εργαζομένων να ζήσουν με αξιοπρέπεια έχοντας μια σταθερή δουλειά με δικαιώματα.

Δεν τους έφταναν οι συνταγματικές απαγορεύσεις και η νομοθετικές ρυθμίσεις που ψήφισαν όλες οι κυβερνήσεις ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Την ώρα που η ακρίβεια τσακίζει το εργατικό λαϊκό εισόδημα και η πανδημία είναι ξανά σε έξαρση, η κυβέρνηση βρίσκει και νέους τρόπους για να θωρακίσει το κράτος από κάθε εργατικό λαϊκό δικαίωμα. Να οδηγήσει τους πιο ευάλωτους εργαζόμενους στην εξαθλίωση.

Αποκαλύπτεται ότι η υποκρισία περί αντιμετώπισης της ανεργίας, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, δεν είναι παρά η πρόφαση για να σπρώχνουν δισεκατομμύρια στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και οι όποιες θέσεις εργασίας ευκαιριακές, κακοπληρωμένες χωρίς δικαιώματα και προοπτική. Σ’ αυτή την βαρβαρότητα βουλιάζουν τα παιδιά μας. 

Συνυπεύθυνοι είναι η πλειοψηφία των δημάρχων και των περιφερειαρχών που βάζουν πλάτη στα σχέδια των κυβερνήσεων για ιδιωτικοποιήσεις, στην αποψίλωση του προσωπικού και στην αντικατάστασή του από τις εταιρείες των «αναπτυξιακών οργανισμών». Αποσιωπούν την ανάγκη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, δεν απαιτούν τη μετατροπή των συμβάσεων χιλιάδων εργαζόμενων στην καθαριότητα, στους παιδικούς σταθμούς, στις κοινωνικές δομές, στην καθαριότητα των σχολείων κ.λπ. σε αορίστου χρόνου, τους θέλουν ομήρους. 

Οι εργαζόμενοι των δήμων και των περιφερειών, μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να δώσουν μαχητικό παρόν στην απεργία στις 6 Απρίλη. Να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Να σταματήσει τώρα η ομηρία χιλιάδων εργαζομένων.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα είναι όπως πάντα στο πλευρό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς