Ρέθυμνο – Μουσική πανδαισία στην χριστουγεννιάτικη συναυλία του δημοτικού ωδείου

Την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στην αίθουσα Εκδηλώσεων ¨Παντελής Πρεβελάκης¨, είχαμε την ευκαιρία να πραγματοποιήσουμε μια ξεχωριστή εκδήλωση με την συνδιοργάνωση της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας υποδεχτήκαμε το μουσικό κοινό της πόλης μας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ευχάριστη μουσική βραδιά αρμονικά συνυφασμένη με το κλίμα των ημερών. Γνωστές Χριστουγεννιάτικες μελωδίες μας ενέπνευσαν να ανοίξουμε το ¨σεντούκι¨ των αναμνήσεων μας και να βιώσουμε το αληθινό νόημα των εορτών.

Πρωταγωνιστές της μουσικής αυτής πανδαισίας ήταν οι μαθητές-σπουδαστές και οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου, που ερμήνευσαν γνωστά Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια. Ειδική αναφορά έγινε στους γονείς των μαθητών-σπουδαστών αλλά και σε όλη την τοπική κοινωνία που έχει αγκαλιάσει το Δημοτικό Ωδείο με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να φοιτούν στη συγκεκριμένη μουσική δομή 205 μαθητές-σπουδαστές, το υψηλότερο νούμερο εγγραφών από την ίδρυσή του.

Ξεχωριστή αναφορά έγινε στο πρόσωπο της Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κας Μαρίας Λιονή, την οποία ευχαριστήσαμε για την έμπρακτη προσφορά της στο Δημοτικό Ωδείο και στη Δημοτική Φιλαρμονική με την αγορά μουσικών οργάνων από την Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες υπήρξαν, και προς αντίστοιχο συμπολίτη μας, στον κ. Λεωνίδα Παντελάκη, ο οποίος εις μνήμη της μητέρας του Ελευθερίας Παντελάκη, προσέφερε μουσικά όργανα στο Δ.Ω.Ρ. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης κα Μαρίας Λιονή, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σπανουδάκης Στυλιανός, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κρεβετζάκης Θωμάς, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Κουτσαλεδάκη Ρένα, ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Πολιτική και Μουσική παιδεία κ. Μοτάκης Γεώργιος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φουρφουλάκης Μανώλης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κα Μιχάλα Ελευθερία, καθώς και πλήθος κόσμου, σεβόμενοι τα μέτρα κατά του covid 19.

Εξαιρετικά δείγματα δουλειάς από το διδακτικό προσωπικό. Άλλωστε τέτοιες εκδηλώσεις, δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές-σπουδαστές μας να παρουσιάσουν τα επιτεύγματά τους και στους καθηγητές το αποτέλεσμα της δουλειά τους με δράσεις που ευαισθητοποιούν και συμβάλλουν στην ανέλιξη του πολιτισμού και στην καλλιέργεια μουσικής κουλτούρας.

Από τις εκπλήξεις της βραδιάς ήταν το πρωτοεμφανιζόμενο μουσικό σύνολο κιθαριστών, αποτελούμενο από δέκα μαθητές, που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, ως μουσικό σχήμα. Επίσης απολαύσαμε ντουέτα με δυο πιάνα καθώς και πιάνο με βιολί.

Στον επίλογο της συγκεκριμένης εκδήλωσης είχαμε τη χαρά να ακούσουμε Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες από την Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Ρεθύμνου υπό τη Διεύθυνση του Διευθυντή του Αντώνη Μαυράκη. Ακούστηκαν γνωστά Χριστουγεννιάτικα Τραγούδια όπως: O Come All Ye Faithful του John Francis Wade, το Joy to the World του Lowell Mason, το Feliz Navidad του José Feliciano σε Διασκευή του Αντώνη Μαυράκη και τα Κάλαντα Χριστουγέννων Παραδοσιακό σε Διασκευή: Αλέκου Κάτσιου.

Τέλος όλοι οι παρευρισκόμενοι εκδήλωσαν την ικανοποίηση και τον ενθουσιασμό τους για το αποτέλεσμα της χριστουγεννιάτικης αυτής δράσης. Κλείνοντας, αποδεικνύεται ότι τα δυο τελευταία χρόνια ένας ¨αέρας¨ εργατικότητας καλλιτεχνικής επάρκειας, προσφοράς, συνεργασίας και προγραμματισμού αποπνέει πλέον στο Δ.Ω.Ρ. με τη σύμπραξη του τακτικού και έκτακτου προσωπικού του.

Καλές Γιορτές!

Ο Εκτελών Χρέη Προϊσταμένου του Αυτοτελούς Γραφείου του Ν.Π.Δ.Δ.

Αρχιμουσικός της Δ.Φ.Ρ. και Διευθυντής του Δ.Ω.Ρ.

Αντώνης Μαυράκης

Φωτογραφίες: Μανώλης Δενδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς