Ρέθυμνο – Μόλις 3,5 χιλιόμετρα από το κέντρο τη πόλης γίνεται πραγματικά ουσιαστικό έργο

Εικόνες μιας άλλης εποχής συναντά ο περαστικός στην παλαιά επαρχιακή οδό Ρεθύμνης-Σπηλίου λίγο πριν το πυκνοδομημένο κομμάτι της περιοχής των Τριών Μοναστηρίων.

Μόλις 3,5 χιλιόμετρα από το κέντρο τη πόλης μας, στον περιαστιακό οικισμό γίνεται πραγματικά ουσιαστικό έργο. Η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνης με υπόδειξή μας προχώρησε στον καθαρισμό ρεμάτων της περιοχής, αλλά σκοπός μας ήταν να αναδείξουμε κάποια ιστορικά στοιχεία που υπάρχουν εδώ. Έτσι λοιπόν, καθαρίστηκε και ανεδείχθη πέτρινο γεφυράκι, πάνω σε στροφή περίτεχνης κατασκευής. Το εν λόγω γεφυράκι είχε μπαζωθεί με τις ευλογίες του δήμου Ρεθύμνης  την δεκαετία του ’80 από τη νότια πλευρά του, ενώ από βόρεια με μπάζα ιδιωτών, αλλά και τα προϊόντα σκαψίματος του έργου ύδρευσης-αποχέτευσης της περιοχής.

Βλέπετε στο πνεύμα της εποχής ήταν να μπαζώνουμε τα ρέματα προκειμένου να εκμεταλλευόμαστε τους χώρους που δημιουργούνταν. Μπάζα παντού κι οι όμορφοι πετρότοιχοι αντιστήριξης του δρόμου είχαν κρυφτεί κάτω από μπάζα και βλάστηση που βγήκε πάνω σ ’αυτά. Τα πέτρινα στηθαία στο δρόμο ύψους περίπου 60εκ. είχαν γκρεμιστεί προκειμένου να κάνουν εύκολα ανατροπή τα μπάζα τους τα φορτηγά. Με προσωπική παρέμβαση ο πρόεδρος του Συλλόγου  μας κ. Καπετανάκης Μιχάλης (χρησιμοποιώντας τον στόλο των μηχανημάτων και την ομάδα του) κατέβηκε και καθάρισε όπου ήταν δυνατόν τους τοίχους αυτούς, απομακρύνοντας τα μπάζα. Ταυτόχρονα, η Αντιπεριφέρεια φρόντισε να κτιστούν ξανά τα στηθαία με πετρότοιχο, όπως ήταν.  Το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε παραπέμπει σε εποχές 50 χρόνια πίσω, πριν τον κατακλυσμό από beton και την τσιμεντοποίηση των πάντων. Το ανακατασκευασμένο τμήμα μας θυμίζει τις νοσταλγικές εικόνες που υπήρχαν σε όλες τις διαδρομές του νομού μας και που σε λίγα μέρη διασώζονται. Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στην Αντιπεριφέρεια , στον πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Τριών Μοναστηρίων, που πασχίζουν για την ανάδειξη της περιοχής.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Λήψη αποφάσεων

Καλούνται οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων μαθητών του Δήμου Ρεθύμνης, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, …

Ρέθυμνο – Αντίστροφη μέτρηση για το Trimore multisports tour Rethymno isoman!

Αντίστροφη μέτρηση για το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno | ISOMAN στις 25-27 Σεπτεμβρίου-Με την συνδιοργάνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize