Ρέθυμνο – Μηχανοκίνητη πορεία 10.000 περίπου αγροτών για τους δασικούς χάρτες

Μαζική είναι η συμμετοχή των αγροτών και στο Ρέθυμνο καθώς περίπου 10.000 αγρότες συμμετέχουν στην μηχανοκίνητη πορεία της πόλης

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κινητοποίηση και η μηχανοκίνητη πορεία των αγροτών της Κρήτης που αντιδρούν στην ανάρτηση των δασικών χαρτών καθώς όπως αναφέρουν, με μια πρώτη ματιά χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες – ιδιώτες αλλά και δημόσιοι φορείς- που βλέπουν τις περιουσίες τους να έχουν αλλάξει χρήση.

 

Η Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή που έχει συγκροτηθεί για τους δασικούς χάρτες, επέδωσε ψήφισμα αρχικά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην συνέχεια πραγματοποιώντας μηχανοκίνητη πορεία έφτασε έξω από την Περιφέρεια Κρήτης για τον ίδιο σκοπό, όπου μάλιστα θα συναντήσουν τον Περιφερειάρχη.

Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία δεν αφορά μόνο το Ηράκλειο, καθώς έχουν προγραμματιστεί μηχανοκίνητες πορείες σε όλους τους νομούς της Κρήτης.

Η ανάρτηση των δασικών χαρτών με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε «σημαίνει το τέλος της ιδιοκτησίας και της περιουσίας των Κρητικών», αναφέρουν οι αγρότες.

Η Συντονιστική Επιτροπή που έχει συσταθεί παγκρήτια, επιχειρεί να εντείνει τις πιέσεις της προς την Κυβέρνηση ώστε να αποσύρει και να διορθώσει τους Δασικούς Χάρτες που βάζουν σε περιπέτειες αναίτια χιλιάδες κρητικούς.

Αρκετοί ήταν οι αγρότες που συμμετείχαν στην μηχανοκίνητη πορεία μέσω της λεωφόρου 62 Μαρτύρων, γεγονός που σημαίνει πως «κόπηκε» στην μέση η κυκλοφορία της πόλης.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου αναφέρει ότι: “στηρίζει το δίκαιο αίτημα της Παγκρήτιας Επιτροπής αγώνα Κρήτης που αντιδρούν στην ανάρτηση των δασικών χαρτών, που προκάλεσε μεγάλα προβλήματα με το καθεστώς των ιδιοκτησιών, το οποίο αμφισβητείται, με αποτέλεσμα τεράστιες εκτάσεις να χαρακτηρίζονται αυτόματα δασικές, καθώς όπως αναφέρουν, χιλιάδες είναι οι ιδιοκτήτες –ιδιώτες αλλά και δημόσιοι φορείς – που βλέπουν τις περιούσιες τους να έχουν αλλάξει χρήση. Συντασσόμαστε στο πλευρό των αγροτών”.

Την ίδια στιγμή μαζική είναι η συμμετοχή των αγροτών και στο Ρέθυμνο καθώς περίπου 10.000 αγρότες συμμετέχουν στην μηχανοκίνητη πορεία της πόλης.

Υπενθυμίζεται πως περίπου το 65% του Νομού Ρεθύμνου έχει χαρακτηριστεί δασικό.

Σημείο συνάντησης των αγροτών ήταν στα Τρία Μοναστήρια και στην συνέχεια θα κατευθυνθούν στον κόμβο Ατσιποπούλου, όπου θα ενωθούν με τους αγρότες από τον Μυλοπόταμο.

Από κοινού θα διασχίσουν όλη την πόλη για να καταλήξουν στην Μαρίνα.

Μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποιείται και στα Χανιά.

 

 

 

 

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς