Ρέθυμνο – Μέτρα ανακούφισης από την κατάρρευση του Thomas Cook ζητά το Επιμελητήριο

Ανάγκη λήψης μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων από τις συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης του Βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook.

 

Την ανάγκη λήψης μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων από τις συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης του Βρετανικού ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook τονίζει, με έγγραφό του, το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Αναλυτικά, το έγγραφο του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, με ημερομηνία 26/9/2019 και παραλήπτες τους Υπουργούς: α) Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και β) Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, έχει ως εξής:

 

«Κύριοι Υπουργοί,

 

Όπως γνωρίζετε, πριν από λίγες μέρες, κατέρρευσε οικονομικά ο Βρετανικός κολοσσός του τουρισμού Thomas Cook, γεγονός που αποτελεί δυσάρεστη εξέλιξη για την τουριστική βιομηχανία πανευρωπαϊκά και μεγάλο πλήγμα για την Ελληνική αγορά.

 

Ο Ελληνικός τουρισμός δέχεται το μεγαλύτερο κτύπημα, από την οικονομική κρίση που έπληξε τη χώρα και μετά. Μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν περισσότερο, συμπεριλαμβάνεται και η Κρήτη, η οικονομική ζημιά της οποίας υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ.

 

Ελληνικές τουριστικές επιχειρήσεις κινδυνεύουν να χάσουν την περιουσία ή ακόμα και την εταιρία τους για οφειλές που θα πλήρωναν με τα χρήματα που τους χρωστάει η Thomas Cook. Συγχρόνως, το ντόμινο, τα αλλεπάλληλα κύματα των συνεπειών, οι αλυσιδωτές αντιδράσεις θα πλήξουν διαδοχικά όλη την κοινωνία και την οικονομία.

 

Υπάρχει, λοιπόν, απόλυτη ανάγκη η Πολιτεία να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια εξεύρεσης τρόπων στήριξης και διευκόλυνσης των Ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που πλήττονται από το γεγονός, όπως αναστολή πληρωμής ΦΠΑ στα συμβόλαια που έχουν εκδοθεί και δεν έχουν εξοφληθεί, τραπεζικές και άλλες διευκολύνσεις».

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Θεματικό πάρκο και υπόγειο πάρκινγκ στο κέντρο της πόλης;

Μια φιλόδοξη πρόταση προετοιμάζει η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Ρεθύμνου η οποία αφορά στην αλλαγή …

Ρέθυμνο – Γιάννης Κεφαλογιάννης – Τον Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του ΒΟΑΚ

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μελετών – Έρχονται εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και αλλαγές στον Κώδικα Οδικής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize