Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Μετά από 2 καισαρικές γέννες κοριτσιών, ήρθε και το αγοράκι με… φυσιολογικό τοκετό!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Ένα μικρό θαύμα συνέβη πριν λίγες μέρες στο κατά τα λοιπά πολύπαθο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Η Φιλιώ Ζαμπιού – Κοτσίφη, έπειτα από δύο γέννες με καισαρική τομή, έφερε το τρίτο παιδάκι της στον κόσμο, με φυσιολογικό τοκετό!

Η Φιλιώ με το σύζυγό της Μιχάλη Κοτσίφη είχαν περάσει το κατώφλι του νοσοκομείου 3 φορές μέσα σε ένα μήνα, χωρίς όμως να εμπνέει κάτι ανησυχία για τον τοκετό. Εξάλλου βρίσκονταν στον έβδομο μήνα της κύησης. Την περασμένη Παρασκευή 17 Ιουλίου κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή της στο νοσοκομείο. Δύο μέρες μετά, στις 19 Ιουλίου, ο κολικός στα νεφρά της Φιλιώς, ήταν ανυπόφορος, δυνατότερος κι από τους πόνους της γέννας, όπως μας εκμυστηρεύθηκε με αποτέλεσμα να προκληθεί οξύς τοκετός! Δεν υπήρχε χρόνος για μεταφορά σε άλλο νοσοκομείο με την κατάσταση κρίσιμη και για τη μητέρα και για το παιδί!

Οι άοκνες προσπάθειες της ηρωίδας γυναικολόγου Ειρήνης Μωρέ έδωσαν την ευκαιρία στη Φιλιώ η τρίτη της γέννα να είναι και η πρώτη της με φυσιολογικό τοκετό! Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα, στον έβδομο μήνα κύησης και με βάρος μόλις 1.375 γραμμαρίων. Το μικρό αγγελούδι αμέσως τοποθετήθηκε σε θερμοκοιτίδα και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου λίγο μετά αφού ήρθε στον κόσμο, το βράδυ της Κυριακής 19ης Ιουλίου γύρω στις 20.30.

Ο σύζυγος, Μιχάλης Κοτσίφης ανέβασε πίεση 19 και 150 καρδιακούς παλμούς το λεπτό, από την ένταση των κρίσιμων στιγμών για τη ζωή της συζύγου και του παιδιού του. Φύλακας άγγελος στο πλευρό του ζευγαριού στάθηκε και η Πόπη Μανουσέλη, που όλα αυτά τα 24ωρα μοιραζόταν το διπλανό κρεβάτι στο ίδιο δωμάτιο με τη Φιλιώ. Εν τέλει το βρέφος με τόση θέληση και δύναμη για τη ζωή γεννήθηκε την παραμονή του εορτασμού του Προφήτη Ηλία. Η οικογένεια Κοτσίφη έχει δύο κόρες και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με το τρίτο τους παιδί, ένα αγόρι που μάλλον θα τον φωνάζουν Μιχάλη, όπως τον πατέρα του και τον παππού του, όμως θα φέρει και το όνομα Ηλίας. Ολόκληρη η μαιευτική κλινική του ΓΝΡ ένιωσε ανακούφιση και τεράστια χαρά για τον άθλο αυτό που συνέβη δίπλα τους και όλοι και όλες ξέχασαν τον όποιο πόνο τους, μπροστά στο θαύμα της ίδιας της ζωής! Αυτό που απομένει, είναι ο μαχητής της ζωής από κούνια να ενωθεί με τις αδελφές και τους γονείς του που τόσο λαχτάρησαν και λαχταρούν να τον υποδεχτούν στην οικογένεια!

Ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Νίκος Ξυπολυτάς, έδωσε τα εύσημα στο ιατρικό, νοσηλευτικό και στο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων του νοσοκομείου, που καταφέρνει να το κρατά όρθιο παρά τις δυσκολίες, αφού αποτελεί το μοναδικό δημόσιο νοσηλευτικό ίδρυμα δευτέρου βαθμού στο νομό Ρεθύμνου και μάλιστα τώρα έπραξαν κάτι όχι απλά σπάνιο, αλλά σπανιότατο, όπως τόνισε χαρακτηριστικά!

zeugos kotsifi kai manouseli

zeugos kotsifi (4)

zeugos kotsifi (3)

zeugos kotsifi (1)

zampiou manouseli

filio zampiou kotsifi

xipolitas

ekab

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.