Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Μέσα στον Νοέμβρη θα επιδιορθωθεί το χάσμα ανάμεσα σε Σφακάκι και Σταυρωμένο

8 μήνες μετά, το χάσμα παραμένει επιτόπου στο βόρειο τμήμα της διπλής γέφυρας που ενώνει Σφακάκι με Σταυρωμένο, στα ανατολικά προάστια του Ρεθύμνου.

Έχει ληφθεί μέριμνα για την βελτίωση εναλλακτικού δρόμου, νοτιότερα και μόλις ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, θα ξεκινήσουν οι εργασίες που αναμένεται να διαρκέσουν δύο βδομάδες.

Μάχη με τον χρόνο και την γραφειοκρατία δίνουν οι ιθύνοντες, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης της γέφυρας που ενώνει το Σφακάκι με τον Σταυρωμένο, στην παλιά εθνική οδό Ρεθύμνου – Ηρακλείου και δίπλα στον ΒΟΑΚ.

Έχουν τοποθετηθεί προστατευτικά κιγκλιδώματα για τους πεζούς και τους μαθητές των γειτονικών σχολείων και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων, ώστε εντός δεκαπενθημέρου να έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Η εργοταξιακή σήμανση πρέπει να εγκριθεί τόσο από την τροχαία Ρεθύμνου, όσο και από την αποκεντρωμένη διοίκηση Κρήτης, ενώ παράλληλα θα χτιστεί τοιχίο στήριξης του ΒΟΑΚ και θα γίνουν και έργα απορροής των υδάτων, βόρεια από την ιρλανδική διάβαση και τον ΒΟΑΚ, όπως και θα διευθετηθεί η ροή του ποταμιού.

6,5 εκατομμύρια ευρώ οφείλονται στην δημοτική ενότητα Αρκαδίου συνολικά για την αποκατάσταση των ζημιών από την θεομηνία του Φλεβάρη του 2019. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις ύψους 220 χιλιάδων ευρώ θα γίνουν με χρήματα που είχε εξοικονομήσει η περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Κοινωνικό φροντιστήριο στο 3ο Γυμνάσιο

Ξεκινά την 1η Οκτωβρίου η ενισχυτική διδασκαλία για μαθητές Α’ και Β’ λυκείου του δήμου …

Ρέθυμνο – Σημαντική ενημέρωση στους πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών

Το Τμήμα Αλιείας της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενημερώνει στους …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize