Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – «Μεγαλώνοντας στην Κρήτη» με μουσική, χορό και τραγούδι από τους Χοροκρήτες και τον Λευτέρη Καλλέργη

Την περασμένη Τρίτη 18 Ιουνίου πλήθος κόσμου, ανηφόρισε τα λιθόστρωτα σοκάκια και κατέκλυσε το υπαίθριο θέατρο του φρουρίου της Φορτέτζας για να θαυμάσει μικρούς και μεγάλους στην κρητική παραδοσιακή βραδιά που διοργανώθηκε από τον Λαογραφικό Όμιλο Χοροκρήτες στο Ρέθυμνο.

Οι χορευτές τόσο των παιδικών τμημάτων όσο και των ενηλίκων, ανέβηκαν στη σκηνή και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε αυτή τη γιορτή που επιμελήθηκαν ο Εμμανουήλ Βεν. Καπαρός και η Μαρία Στ. Τσαγλιώτη καθώς και οι υπόλοιποι δάσκαλοι με μεράκι για την κρητική παράδοση. Το αποτέλεσμα επί σκηνής συνεπήρε τους θεατές που ευχαριστήθηκαν την κρητική μουσική, τον χορό και το θέατρο στο όμορφο περιβάλλον της Φορτέτζας.

Τα μαθήματα κρητικού χορού απέδωσαν καρπούς για τους μαθητές των Χοροκρητών, αφού με την αγάπη που επέδειξαν στην κρητική μας παράδοση, κατάφεραν να εντυπωσιάσουν το κοινό με τα ταλίμια και τις φιγούρες τους. Με αφορμή λοιπόν, την ολοκλήρωση των χειμερινών τμημάτων, διοργανώθηκε η μουσικοχορευτική παράσταση «Μεγαλώνοντας στην Κρήτη», την οποία έντυσαν με τη μουσική, το τραγούδι και τις κρητικές μελωδίες τους, ο Λευτέρης Καλλέργης με το συγκρότημά του, ξεσηκώνοντας το πλήθος που κατέληξε να σιγοντάρει και αυτό μαζί τους.

«Ευχαριστούμε θερμά τους γονείς που μας εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους, τους ενήλικες μαθητές, καθώς και όλους όσοι βοήθησαν εθελοντικά καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Ακόμα ευχαριστούμε όλους τους φορείς και τους ιδιώτες που στάθηκαν αρωγοί στις προσπάθειές μας,

με εκτίμηση Εμμανουήλ Βεν. Καπαρός – Μαρία Στ. Τσαγλιώτη».

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μετά από 20 μέρες επιβεβαιώνεται κρούσμα κορoνοϊού στο Ρέθυμνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νοσηλευόμενο …

Ρέθυμνο – Το αντλιοστάσιο στην Αγία Φωτεινή τέθηκε εκτός λειτουργίας και τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα

Η επιστολή του Νίκου Σταγάκι: Κύριε Πρόεδρε, 1. Από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize