Ρέθυμνο – Μέχρι και κατά 0,09 λεπτά του ευρώ στη βδομάδα θα ανεβεί η τιμή της βενζίνης

Την ανιούσα θα πάρουν οι τιμές των καυσίμων και στην Κρήτη μετά τις επιθέσεις σε διυλιστήρια στη Μέση Ανατολή.

Μέσα σε μια βδομάδα οι αυξήσεις δεν αποκλείεται να αγγίξουν και τα 0,09 λεπτά του ευρώ με τους πρατηριούχους να μην μπορούν να κάνουν κάτι, από το να ζητήσουν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.

Αύξηση στις τιμές των υγρών καυσίμων στην Κρήτη που αναμένεται να κυμανθεί από 0,05 έως και 0,09 λεπτά του ευρώ μέσα στις επόμενες 7 μέρες, επιφέρει η αλματώδης αύξηση στην τιμή του πετρελαίου εξαιτίας των επιθέσεων σε διυλιστήρια στη Μέση Ανατολή.

Στην Κρήτη η τιμή της αμόλυβδης ξεκινά από τα λίγο πάνω από 1,60 ευρώ και φτάνει στα 1,75 ευρώ σε ορισμένες περιπτώσεις.

Αφαιρέθηκε από την αγορά πετρελαίου περίπου το 5% των παγκόσμιων προμηθειών, μετά τις επιθέσεις, ενώ σε μία άνευ προηγουμένου έναρξη συνεδρίασης στο Λονδίνο, η τιμή του μπρεντ μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκτινάχθηκε κατά 12 δολάρια ή 19% στα 71,95 δολάρια το βαρέλι και πυροδοτούνται εκ νέου σενάρια τρόμου για εκτίναξη των τιμών στα 100 δολάρια το βαρέλι.

Ο πρόεδρος της ένωσης βενζινοπωλών Ρεθύμνου, Ηρακλής Ξυδάκης, καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ενδεχόμενο μείωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο.

Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση στη Μέση Ανατολή θυμίζει και πάλι καζάνι που βράζει. Εάν το ακριβό πετρέλαιο προσθέτει στα βαρίδια, που έχει σήμερα να αντιμετωπίσει το παγκόσμιο ΑΕΠ, ο κίνδυνος της ύφεσης θα αυξηθεί αισθητά, έτσι και οι ειδικοί σημαίνουν συναγερμό για τις γεωπολιτικές επιπτώσεις και τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Γιάννης Κεφαλογιάννης – Τον Οκτώβρη θα έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες του ΒΟΑΚ

Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης μελετών – Έρχονται εθνικό σχέδιο οδικής ασφάλειας και αλλαγές στον Κώδικα Οδικής …

Ρέθυμνο – Η κρυφή παραλία του νότου με την άγρια ομορφιά που κόβει την ανάσα

Στο νότιο τμήμα του Ρεθύμνου, μεταξύ της παραλίας του Πλακιά και εκείνης της Πρέβελης, συναντάται το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize