Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Με την Μαρία Λιονή συναντήθηκε ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα

Την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνης, κα Μαρία Λιονή, επισκέφτηκε σήμερα ο Πρέσβης της Αυστραλίας στην Ελλάδα, κ. Αθανάσιος Σπύρου, ο οποίος βρίσκεται στην Κρήτη προκειμένου να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις εορτασμού της 80ης Επετείου της Μάχης της Κρήτης.

Η κα Λιονή καλωσόρισε τον κ. Σπύρου στο Ρέθυμνο και  τον ξενάγησε στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης για το οποίο ο κ. Σπύρου έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία του, ενώ εξέφρασε το θαυμασμό του για την πολύ καλή κατάσταση στην οποία διατηρείται παρά του ότι χρονολογείται από το 1847.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των λαών της Αυστραλίας και της Κρήτης, που σφυρηλατήθηκαν μέσα από τους κοινούς αγώνες για την Ελευθερία εναντίον των Γερμανών δυνάμεων κατοχής και διαρκούν μέχρι σήμερα, καθώς επίσης και για τη στενή σχέση, που διατηρούσε ο ίδιος και η οικογένειά του με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας, Στυλιανό.

Η κα Λιονή στο πλαίσιο της συνάντησης ενημέρωσε τον κ. Αθανασίου για τις αρμοδιότητες και το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνης, ενώ μεταξύ άλλων ακολούθησε και ανταλλαγή απόψεων σχετικά με την πανδημία, τη διαχείρισή της και την πορεία των εμβολιασμών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς