Ρέθυμνο – Με δύο κινητοποιήσεις τιμήθηκε η Εργατική Πρωτομαγιά

Με δύο κινητοποιήσεις τιμήθηκε η εργατική Πρωτομαγιά στο Ρέθυμνο.

Οι ΓΣΕΕ, ΕΣΕ και ΑΔΕΔΥ συγκεντρώθηκαν στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, ενώ τα μέλη του ΠΑΜΕ στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου.

Οι εργαζόμενοι ζητούν να επανέλθουν τα εισοδήματα τους και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματά τους, στα προ κρίσης δεδομένα, ενώ καλούν και την κοινωνία να συμμετάσχει στις αγωνιστικές διεκδικήσεις.

133 χρόνια μετά τις αιματηρές διεκδικήσεις της εργατικής τάξης στο Σικάγο τα μηνύματα της εργατικής Πρωτομαγιάς παραμένουν επίκαιρα στο Ρέθυμνο του 2019 με τους εργαζομένους να πραγματοποιούν σήμερα δύο κινητοποιήσεις: τα μέλη του ΠΑΜΕ στον χώρο μπροστά από το δημαρχείο Ρεθύμνου και οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου.

Στις κινητοποιήσεις στο εργατικό κέντρο Ρεθύμνου, το παρών έδωσαν και οι εκπαιδευτικοί, όπως και οι συνταξιούχοι, ζητώντας την αποκατάσταση του εισοδήματός τους, όπως και όλων όσων έχουν καταστρατηγηθεί μέσα στα χρόνια της οικονομικής κρίσης.

Στο δημαρχείο Ρεθύμνου έδωσαν ραντεβού με τις κινητοποιήσεις τα μέλη του ΠΑΜΕ, καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει στον αγώνα. Εκτός των άλλων, αναφέρθηκαν στην ανάγκη  για ημέρες ξεκούρασης του προσωπικού, ιδίως στον τουριστικό τομέα.

Η πορεία κατέληξε σε κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Ρεθυμνιώτη γνωστού ως Λούη Τίκα που πρωτοστάτησε στην εργατική Πρωτομαγιά στις ΗΠΑ.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν δυναμικά και οι γυναίκες, όλων των ηλικιών, καλώντας σε συστράτευση για να εμποδιστεί η περαιτέρω απαξίωση και κατάργηση στην πράξη, των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης.

κάμερα: Γιάννης Ράλλης

cretedoc.gr

 

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Προβλήματα με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς – Λήψη αποφάσεων

Καλούνται οι εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων μαθητών του Δήμου Ρεθύμνης, την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020, …

Ρέθυμνο – Αντίστροφη μέτρηση για το Trimore multisports tour Rethymno isoman!

Αντίστροφη μέτρηση για το TRIMORE Multisports TOUR Rethymno | ISOMAN στις 25-27 Σεπτεμβρίου-Με την συνδιοργάνωση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize