Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πρόγραμμα Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης δήμου Αμαρίου

             Με μεγάλη συμμετοχή Αμαριωτών ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αγωγή Υγείας – Πρώτες Βοήθειες» του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Αμαρίου το οποίο συνεχίζει επιτυχώς τη λειτουργία του, με τη συνεργασία του Δήμου Αμαρίου, του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης & Διά Βίου Μάθησης) και του Ιδρύματος Νεολαίας & Διά Βίου Μάθησης.

Tο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα 25 ωρών, λόγω μεγάλης συμμετοχής, πραγματοποιήθηκε σε 2 τμήματα, στη Αγία Φωτεινή και στον Φουρφουρά.

Οι εκπαιδευόμενοι παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις παρουσιάσεις που στοχεύουν  στην ευαισθητοποίηση, στην ενεργοποίηση και στη συμμετοχή τους σε θέματα υγείας που αφορούν τους ίδιους, την κοινότητα και την ανθρωπότητα, τη συνειδητοποίηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών τους και την ανάπτυξη δεξιοτήτων και κριτικής σκέψης. Επίσης, στοχεύουν στην προετοιμασία τους, ώστε να γνωρίζουν κάθε στιγμή τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, καθώς και τι μπορούν και τι δε μπορούν να κάνουν σε περίπτωση αντιμετώπισης έκτακτου περιστατικού για τη ζωή ενός ανθρώπου έως ότου παρασχεθεί σε αυτόν ιατρική ή νοσοκομειακή φροντίδα.

Το Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Αμαρίου ευχαριστεί θερμά τον εκπαιδευτή κ. Χρήστο Κλεοβούλου για το ζήλο και την προθυμία που επέδειξε να μεταδώσει στους εκπαιδευόμενους τις βασικές αρχές της Αγωγής Υγείας και των Πρώτων Βοηθειών καθώς και για την πρωτοβουλία του να γίνει πρακτική εφαρμογή των όσων διδάχθηκαν σε εκπαιδευτικό Πρόπλασμα πρώτων βοηθειών.

Τέλος, ενημερώνουμε τους ενδιαφερόμενους, ότι το Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Αμαρίου βρίσκεται στη διαδικασία αναζήτησης διαθέσιμων εκπαιδευτών για να πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα τα εκπαιδευτικά προγράμματα:

  1. «Εθελοντικές δράσεις στην τοπική κοινωνία» (25 ώρες)
  2. και «Ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Social media)» (25 ώρες)

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Απάντληση υδάτων και κοπή δέντρων – Νέος σεισμός 4,1 Ρίχτερ δυτικά της Παλαιόχωρας

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 09:01 το πρωί στην Κρήτη με …

“Ξέρω άτομα στο Ρέθυμνο που νοσήσαν, αλλά δεν το είπαν σε κανέναν” – Συγκλονίζει η 23χρονη φοιτήτρια που διαγνώστηκε με κορονοϊό

Τη δική της προσωπική εμπειρία, τόσο με τον κορωνοϊό, όσο και με την αντιμετώπιση των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize