Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Με 150.000 η αποκατάσταση ζημιών και καταστροφών στον δήμο Ανωγείων

Τη χρηματοδότηση με 150.000 ευρώ για το Δήμο Ανωγείων αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας. Η χρηματοδότηση εντάσσεται στην απόφαση αναφορικά με τη Χρηματοδότηση ΟΤΑ της χώρας με συνολικό ποσό ύψους οκτώ εκατομμυρίων επτακοσίων δέκα χιλιάδων ευρώ (8.710.000,00 €), στο πλαίσιο της Πράξης «Επιχορήγηση των ΟΤΑ για [«Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού της Χώρας»] με Κωδικό ΟΠΣ 5168277 στο «ΤΠΑ Υπουργείου Εσωτερικών 2021-2025.

Σε αυτή την κατεύθυνση, ο Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Κεφαλογιάννης επικοινώνησε με τον κ. Πέτσα για να τον ευχαριστήσει για τη συνέχιση της ουσιαστικής στήριξης των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και για την αντιμετώπιση των σοβαρών ζημίων που προκλήθηκαν αναφορικά με το Δήμο Ανωγείων αναφέροντας πως « Η Κυβέρνηση στέκεται έμπρακτα δίπλα στους πολίτες, στηρίζοντας άμεσα τους Δήμους που επλήγησαν από θεομηνίες και φυσικές καταστροφές. Συνεχίζουμε συντονισμένα τη θεσμική συνεργασία με τους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου και το Υπουργείο Εσωτερικών, αναπτύσσοντας ένα ολοκληρωμένο πλέγμα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων μέσα από την αξιοποίηση ευκαιριών, χρηματοδοτήσεων και εργαλείων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων και την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας».

Στη συνέχεια ο Ρεθεμνιώτης Βουλευτής επικοινώνησε με το Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη ο οποίος με τη σειρά του δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Πέτσα για την ουσιαστική ανταπόκριση τονίζοντας πως «Με δεδομένη την ουσιαστική συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τη στήριξη του Βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη, η εξασφάλιση της χρηματοδότησης 150.000 ευρώ για το Δήμο Ανωγείων αναφορικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από Θεομηνίες έρχεται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδό προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα και να θωρακιστούμε για την επόμενη χειμερινή περίοδο. Τα έργα αφορούν επείγουσες εργασίες για την αποκατάσταση ζημιών, την υλοποίηση εργασιών για πρόληψη από φυσικές καταστροφές, καθώς και για εργασίες αποκατάστασης υποδομών».

Όλες οι Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο cretedoc.org

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησέ μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς