Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Μαζικό “όχι” των συνταξιούχων στα μέτρα

Μαζικό συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε στο Ρέθυμνο από τους συνταξιούχους τους Κρήτης για να διαδηλώσουν για την αξιοπρεπή διαβίωση τόσο των ιδίων και των απογόνων τους.

Αρχικά, συγκεντρώθηκαν στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου και στη συνέχεια προχώρησαν σε ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στο ιστορικό κέντρο.

Εκπρόσωποι των συνταξιουχικών σωματείων του νησιού επανέλαβαν τα αιτήματα τους, ζητώντας και πάλι αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Οι συνταξιούχοι της Κρήτης ζητούν κατώτερη σύνταξη στα 650 ευρώ, την επιστροφή των παράνομων περικοπών και των δώρων όλων των συντάξεων, την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης κ.α..

Απόμαχοι της εργασίας, αλλά όχι και του αγώνα, διαδήλωσαν για την αξιοπρεπή διαβίωση τόσο των ιδίων και των απογόνων τους.

Ανακοίνωση για την  παγκρήτια πορεία των συνταξιούχων στο Ρέθυμνο εξέδωσε η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Γραμματεία Ηρακλείου χαιρετίζει τη σημερινή μαζική μαχητική συγκέντρωση και πορεία των συνταξιουχικών οργανώσεων της Κρήτης στο Ρέθυμνο. Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μία πρώτης τάξης απάντηση στις επιδιώξεις της Κυβέρνησης για την νέα λεηλασία που ετοιμάζει.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας σε όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο που παρέλαβε από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει να προχωρήσει παραπέρα με την ιδιωτικοποίηση της Κοινωνικής Ασφάλισης, να χτυπήσει ότι έχει απομείνει από τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Με πρόσχημα την απόφαση του ΣτΕ η ΝΔ με καταιγισμό δηλώσεων ανοίγει ξανά το ασφαλιστικό με βασικό της μέλημα την προώθηση της πολιτικής των τριών πυλώνων, δηλαδή της διείσδυσης της ιδιωτικής ασφάλισης που θα έρθει ως ώριμο φρούτο για να συμπληρώσει τις συντάξεις πείνας που δίνει το κράτος.

Η κοινωνική ασφάλιση και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του καθώς και η πάλη για συντάξεις και παροχές στο ύψος των αναγκών είναι ένα θέμα που αφορά όλη την εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Παλεύουμε για :

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στην Ασφάλιση.
  • Κάλυψη των απωλειών σε συντάξεις, κύριες και επικουρικές.
  • Να μην εφαρμοσθεί και να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου.
  • Να μη γίνει ο επανυπολογισμός στις συντάξεις, να μην καταργηθεί η «προσωπική διαφορά», να αποδοθούν χωρίς καθυστερήσεις, αιτήσεις και προαπαιτούμενα τα παρακρατηθέντα ποσά.
  • Κατώτερη κύρια σύνταξη στα 600 ευρώ.
  • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize