Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Μαθητές στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου θα βρουν κλειστή την πόρτα – 300 τα κενά στη δευτεροβάθμια

Κλειστή θα βρουν την πόρτα του σχολείου μαθητές των ΕΠΑΛ στο Ρέθυμνο, εάν δεν ανακληθεί από το υπουργείο παιδείας, απόφαση ανάκλησης της ειδικότητάς τους, αναγκάζοντας γονείς και μαθητές να μεταβαίνουν καθημερινά σε Χανιά ή Ηράκλειο για να συνεχίσουν τη φοίτησή τους.

Την ίδια ώρα τα κενά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα φτάσουν τα 300 στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου.

Η ΕΛΜΕ έχει προγραμματίσει την έκδοση διαβήματος και κινητοποιήσεις για την επίλυση των θεμάτων.

Μαθητές κατώτερης κατηγορίας στο 1ο ΕΠΑΛ Ρεθύμνου θα δουν κλειστή την πόρτα του σχολείου, λίγες μέρες πριν το πρώτο κουδούνι, εάν δεν γίνει κάτι άμεσα.

Καταργήθηκε ο τομέας ηλεκτρονικών κι έτσι, ούτε λίγο, ούτε πολύ, θα πρέπει οι γονείς τους να φροντίσουν κατάλληλα, έτσι ώστε τα παιδιά τους για να αποφοιτήσουν με την ειδικότητα που είχαν αποφασίσει, να μεταβαίνουν καθημερινά στο Ηράκλειο ή τα Χανιά!

Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου έχει καταθέσει σχετικό διάβημα στην ΟΛΜΕ, ενώ θα παραστεί και στην Περιφέρεια για αντίστοιχη διαδικασία.

Σε κάθε περίπτωση, στην Ελλάδα η στροφή στη γενική παιδεία έναντι της επαγγελματικής είναι δυσανάλογη σε σχέση με την υπόλοιπη ΕΕ, σε αναλογία 8 προ 2 στους δέκα μαθητές, κάτι που καταδεικνύει ακόμα πιο εμφατικά, ότι πρέπει να ληφθεί ισότιμη μέριμνα για όλους τους μαθητές.

Κατά τα λοιπά, ως συνήθως τα κενά θα είναι εκατοντάδες στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, αφού αναμένεται να φτάσουν και τα 300.

Εδώ και 10 χρόνια δεν έχουν γίνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στην εκπαίδευση, ενώ έχουν αποχωρήσει την ίδια ώρα περί τις 23.00ο από τις σχολικές αίθουσες.

cretedoc.gr

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Έγινε καταγγελία για παιδεραστία, αλλά δεν αποδείχθηκε

Συνελήφθη 70χρονος Η καταγγελία απασχόλησε τις τοπικές διωκτικές αρχές. Ωστόσο, δεν αποδείχθηκε ορθή η καταγγελία. …

Ρέθυμνο – Τι θα γίνει με τα 80α Αρκάδια;

Φέτος λόγω των εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί για όλους από την πανδημία και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize