Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Μαθήματα γραφής Braille στο Κέντρο Νέων

Σταθερά προσηλωμένος παραμένει ο Δήμος Ρεθύμνης στην υποστήριξη δράσεων και πρωτοβουλιών που διευκολύνουν την καθημερινότητα και αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής συνανθρώπων μας με Αναπηρία.

Μια τέτοια δράση είναι και το πρόγραμμα εκμάθησης γραφής και ανάγνωσης με το σύστημα Braille που αφορά  άτομα με αναπηρία όρασης, το οποίο ξεκίνησε  προσφάτως να υλοποιείται στο Ρέθυμνο. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα ,  που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στη δυτική Κρήτη  και συνδιοργανώνεται  από την  Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Κρήτης και  τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών σε συνεργασία με το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία Ν. Ρεθύμνης.

Οι συμμετέχοντες  προέρχονται από το Ρέθυμνο και τα Χανιά και  είναι  φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Κρήτης, εκπαιδευτικοί και άτομα με προβλήματα όρασης.

Το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Ρεθύμνης και η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας κ. Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα Κέντρο  στήριξαν εξαρχής αυτή την πρωτοβουλία, θέτοντας στη διάθεση των διοργανωτών και των συμμετεχόντων στο Πρόγραμμα την  πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα στο Κέντρο Νέων του Δήμου Ρεθύμνης, για τη διεξαγωγή του Προγράμματος, προσφορά που έγινε με ικανοποίηση αποδεκτή απ’ όλους του εμπλεκόμενους.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε θετική στον κορονοϊό

Μετά από 20 μέρες επιβεβαιώνεται κρούσμα κορoνοϊού στο Ρέθυμνο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι νοσηλευόμενο …

Ρέθυμνο – Το αντλιοστάσιο στην Αγία Φωτεινή τέθηκε εκτός λειτουργίας και τα λύματα κατέληξαν στη θάλασσα

Η επιστολή του Νίκου Σταγάκι: Κύριε Πρόεδρε, 1. Από τις 7 έως τις 11 Αυγούστου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize