Ρέθυμνο – Μαγευτική η θερινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου

Μια ακόμα εξαιρετική «Συναυλία με Άρωμα Μουσικής» πραγματοποιήθηκε από το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνης τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στο αύλειο χώρο του Παλαιοντολογικού Μουσείου στο Ρέθυμνο.

Πρόκειται για την θερινή συναυλία του Δημοτικού Ωδείου, που κατάφερε για ακόμα μια φορά να “μαγέψει” όσους είχαν την τύχη να την παρακολουθήσουν.

 

Στη συναυλία συμμετείχαν μαθητές, σπουδαστές και καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου, ενώ το κοινό παρακολούθησε τη μουσική βραδιά δωρεάν, τηρώντας ωστόσο τα μέτρα προστασίας που ισχύουν για τον covid 19.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του δημοτικού Θεάτρου Ρεθύμνης Αντώνης Μαυράκης σημειώνει μεταξύ άλλων: «Μια νέα πορεία χαράσσει φέτος το Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου, έπειτα από 26 χρόνια λειτουργίας του. Οι συνεργάτες μου, καταξιωμένοι μουσικοί απ’ όλη την Κρήτη, και εγώ ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής, πορευτήκαμε όλοι μαζί σε μια δύσκολη περίοδο και δημιουργήσαμε τις κατάλληλες συνθήκες για να προσφέρουμε με ποιοτικό τρόπο τη σωστή μετάδοση της μουσικής γνώσης στους μαθητές και σπουδαστές μας. Δεσμευτήκαμε να εμφυσήσουμε και να μεταγγίσουμε την αγάπη για την τέχνη των ήχων, σε όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν, ανεξαρτήτως ηλικίας. Επίκεντρο της προσπάθειας μας είναι η μουσική καλλιέργεια των συμπολιτών μας και ειδικά των νέων, αλλά και η δυναμική συμμετοχή τους στο πολιτιστικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της πόλης μας. Διότι η Μουσική δεν έχει αναφορά μόνον στον πολιτισμό αλλά στην ίδια την κοινωνία την οποία αναβαθμίζει ποιοτικά, αισθητικά, σχεσιακά, συναισθηματικά».

Φωτογραφίες: Μανώλης Δενδάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς