Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Λίγα τα εμβολιαστικά κέντρα και ακυρώσεις λόγω δυσκολιών στη μετακίνηση

Με αυξημένους ρυθμούς άνοιξε η αυλαία των εμβολιασμών στο Ρέθυμνο. Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας, το ενδιαφέρον είναι σημαντικό για την «ομάδα προτεραιότητας» ηλικιωμένων άνω των 85 ετών.

«Από το πρωί της Τρίτης, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα, έχουν προσέλθει στα φαρμακεία πολλοί ηλικιωμένοι για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό», δήλωσε χαρακτηριστικά στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA ο γενικός γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου Ανδρέας Αντωνίου.

Την ίδια ώρα ο περιορισμένος αριθμός εμβολιαστικών κέντρων στο Ρέθυμνο δημιουργεί … δυσλειτουργίες με το «καλημέρα». Αυτό αποτυπώνεται και στις ακυρώσεις ραντεβού.

«Το Ρέθυμνο έχει μόλις τρία εμβολιαστικά κέντρα με αποτέλεσμα να έχουμε ήδη πολλές ακυρώσεις», εξηγεί ο κ. Αντωνίου.

Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως σε περιοχές της ενδοχώρας.

«Πολλοί ακυρώνουν τα ραντεβού γιατί τους είναι δύσκολο να μετακινηθούν. Υπάρχουν περιοχές που το διαθέσιμο εμβολιαστικό κέντρο είναι σε μεγάλη απόσταση με αποτέλεσμα ηλικιωμένοι άνθρωποι να μην έχουν τη δυνατότητα της μετακίνησης», πρόσθεσε ο γενικός γραμματέας του φαρμακευτικού συλλόγου Ρεθύμνου.

Εξάλλου, τόνισε πως «οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Είμαστε προετοιμασμένοι να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια στο εγχείρημα των μαζικών εμβολιασμών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize