Κυριακή , 27 Νοέμβριος 2022
Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Λαμπρά εγκαίνια για την εκ βάθρων ανακαίνιση του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας “Θεομήτωρ”

Μετά από προσπάθειες ετών, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν και εγκαινιάστηκε το ανακαινισμένο Κέντρο Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας “Θεομήτωρ”. Οι εργασίες χρηματοδοτήθηκαν από το κληροδότημα Τσικόγια με πλήθος κόσμου να γεμίζει ασφυκτικά τις αίθουσες του κέντρου, με αφορμή και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ευγένιου.

Πλήθος κόσμου συνέρρευσε στα εγκαίνια της εκ βάθρων ανακαίνισης του Κέντρου Πολιτισμικής και Κοινωνικής Διακονίας “Θεομήτωρ”, λαμβάνοντας το όνομα που επιθυμούσε ο αείμνηστος Γιώργος Τσικόγιας, χάρις την δωρεά του οποίου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες. Περιχαρείς έσπευσαν λαός και κλήρος, οι πολιτικές και πολιτειακές αρχές του τόπου, με αφορμή και τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Ευγένιου.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εκπροσώπησε ο Επίσκοπος Αμορίου Νικηφόρος, ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βλατάδων. Το ανακαινισμένο κέντρο διαθέτει συνεδριακό κέντρο, δωμάτια φιλοξενίας, χώρους εστίασης, όπως και τα γραφεία και τον χώρο που στεγάζει τον Σύλλογο Αγάπη και την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής.

Ο πατέρας Γεώργιος Γαλεράκης θα διευθύνει τη νεοσυσταθείσα δομή, ο Μητροπολίτης Ευγένιος θα προεδρεύει, ενώ στο διοικητικό συμβούλιο θα συμμετέχει και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος της Μητρόπολης, πατέρας Νικόλαος Νικηφόρος, όπως και ένας κληρικός και δύο λαϊκοί, μέλη της κοινωνίας του Ρεθύμνου.

cretedoc.gr

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *