Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Λαμπιόνια, φώτα και φωτάκια! – Αστράφτει γιορτές!

Το Ρέθυμνο φόρεσε τα Χριστουγεννιάτικά του και έχουμε ένα χαμόγελο… ΝΑ!

Η πόλη του Ρεθύμνου έχει αρχίσει να βάζει τα γιορτινά της, όμως κι ο καιρός, πού θα πάει; Θα χειμωνιάσει κι αυτός να αρχίσουν να μυρίζουν Χριστούγεννα! Γιατί από… κουραμπιέδες και μελομακάρονα παράπονο δεν έχουμε, είναι διαθέσιμα εδώ και ένα μήνα σε κάποιες περιπτώσεις.

Αν θυμάστε καλά από πέρυσι που και πάλι δεν είχαμε καρναβάλι, προσπαθήσαμε να πνίξουμε τον πόνο μας με πιο… στολιστά Χριστούγεννα.

Έτσι και φέτος, το Daynight.gr, έκανε την πρώτη του εορταστική εξόρμηση για τα μάτια σας μόνο!

Mιας και πια ο περιφερειακός δρόμος διαθέτει ηλεκτροφωτισμό τα βράδια, έχει και φωτοστολισμένα αρμυρίκια, κάνοντας ακόμα πιο φαντασμαγορικά ρομαντικό τον περίπατο ανάμεσα στη Φορτέτζα και τη θάλασσα!

Μην αρχίσετε πάλι να αναρωτιέστε ποιος θα χαρεί τα λαμπιόνια λόγω κορονοϊού και στέλνετε πάλι κάνα 6 για να τα δείτε…

Οι μουριές στην Πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων στο κέντρο της πόλης είναι αστραποβόλα κίτρινες μέσα στο λαμπιόνι και θα θέλαμε ξανά τις μουριές στο ΚΑΠΗ στην οδό Μοάτσου να γίνουν και αυτές αστραποβόλες στα… λευκά φωτάκια που είχαν επιλεγεί για αυτές.

Ακόμα περισσότερα δέντρα έχουν λαμπιόνια, όπως πχ αυτό δίπλα στη Λότζια, ενώ έχουν κάνει την εμφάνισή τους και χριστουγεννιάτικες φωτόμπαλες που επιβιώνουν ευτυχώς των αρχικών βανδαλισμών.

Επέστρεψαν και οι… μεγαλύτερες φωτόμπαλες, αυτές που μπορείς μέσα να μπεις και τέλεια να φωτογραφηθείς!

Λαμπιόνια σε αρκετούς δρόμους της παλιάς πόλης, καραβάκια στην παραλία και δειλά-δειλά κάτι συμβαίνει και στο ενετικό λιμάνι του Ρεθύμνου.

Εμάς πάντως μας έχουν λείψει και οι περυσινοί πιο αντισυμβατικοί στολισμοί που κάποιοι τους χαρακτήρισαν ως αυγά Κθούλου.

Είμαστε σε αναμονή για ακόμα περισσότερο φως και από τα λαμπιόνια των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και από το μέτωπο της πανδημίας που κάτι μου λέει ότι σύντομα θα είναι μια απλή επιδημία, μέχρι να καταστεί σε μια απλή παράλληλη γρίπη ή και να αφανιστεί εντελώς και να σβήσουν επιτέλους από εκεί τα… φώτα της δημοσιότητας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.