Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Κλείσιμο 15 ημέρων και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ-μπαρ

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορονοϊού. Στην Κρήτη σε συνολικά 2.407 ελέγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν 18 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Στο Ρέθυμνο ωστόσο, έπεσε βαριά… “καμπάνα” με πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ μπαρ.

Αδιάκοπα λοιπόν, συνεχίζονται οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού, από την Ελληνική Αστυνομία, κι έτσι, μόλις χθες την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκαν οι συνολικά 2.407 έλεγχοι σε όλη την Κρήτη. Στο Ηράκλειο και στο Λασίθι καταγράφηκαν 14 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Οι δέκα αφορούσαν σε πεζούς που κινούνταν σε εξωτερικούς χώρους, οι δύο αφορούσαν σε υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, ενώ ακόμα 2 αφορούσαν σε… επιβάτες οχημάτων Ι.Χ.. Στα Χανιά διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε πολίτες που βρίσκονταν σε εξωτερικό χώρο.

Στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 ευρώ και 15νθήμερη αναστολή λειτουργίας σε καφέ-μπαρ, που είχε επιτρέψει την είσοδο σε εννιά πελάτες οι οποίοι δεν είχαν τα απαραίτητα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, στους εν λόγω πελάτες επιβλήθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στον καθένα. Στο ίδιο κατάστημα καταγράφηκαν δυο παραβάσεις για μη χρήση μάσκας σε υπαλλήλους.

Προσοχή λοιπόν, πάνω από όλα για την υγεία μας, ακόμα και στους εξωτερικούς χώρους, μιας και η μετάλλαξη Όμικρον έχει ήδη χαρακτηριστεί ως ο ταχύτερα μεταδιδόμενος ιός στην ιστορία της ανθρωπότητας, αφήνοντας δεύτερη και σε απόσταση την ιλαρά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.