Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Κινητοποιήσεις στην σκιά του στεγαστικού προβλήματος των εκπαιδευτικών

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις καλεί η ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου στη σκιά του στεγαστικού προβλήματος των εκπαιδευτικών που εκπροσωπούν και το μεγαλύτερο ποσοστό δημοσίων υπαλλήλων.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Ρέθυμνο είναι οικονομικά ασφυκτική και χωρίς να διαφαίνεται κάποια λύση στο πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, αξίζει να σημειωθεί ότι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε διαφορετικές κινητοποιήσεις.

Στις επάλξεις του αγώνα επιστρέφουν οι εργαζόμενοι στο Ρέθυμνο, στην σκιά του στεγαστικού προβλήματος εκπαιδευτικών και φοιτητών.

Καταδικάζουν το αναπτυξιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης αφήνοντας υπόνοιες για τον έλεγχο του υπουργού εργασίας στα συνδικάτα, αλλά και για τη διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε κινητοποιήσεις χωριστά από την ΓΣΕΕ στο δημαρχείο Ρεθύμνου το πρωί της Τρίτης, ενώ ζητούν και από τους υπόλοιπους δήμους, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των δήμων Ανωγείων και Αμαρίου και να μεριμνήσουν για δομές φιλοξενίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έρχονται εκτός Κρήτης να υπηρετήσουν στο νησί και παραμένουν άστεγοι λόγω ακρίβειας.

Το στεγαστικό πρόβλημα λειτουργεί αποτρεπτικά σε πολλούς αναπληρωτές να δηλώσουν το Ρέθυμνο στις προτιμήσεις τους και σταδιακά θα είναι ορατό και στις προτιμήσεις των φοιτητών που δε θα μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά. ΑΔΕΔΥ και ΕΛΜΕ καλούν σε κινητοποιήσεις για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τη διασφάλιση μιας αξιοπρεπούς στέγης.

Παράλληλα, ζητούν την απόσυρση του αναπτυξιακού νομοσχεδίου, ως αποστερητικό της προάσπισης των δικαιωμάτων τους και καλούν την κυβέρνηση να σκύψει με πραγματικό ενδιαφέρον στα προβλήματά τους.

Δείτε επίσης!

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώνεται ο δρόμος Πανεπιστημιούπολη – Γυμνάσιο-Λύκειο Ατσιποπούλου με 260.000,00 €

Τη σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΣ ΓΑΛΛΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» …

Ρέθυμνο – Ασφαλτοστρώθηκε δρόμος Βάτος – Κισσού Κάμπος στον δήμο Αγίου Βασιλείου μειώνοντας την απόσταση κατά 2 χιλιόμετρα

Ολοκληρώθηκε ένα έργο που αλλάζει τον οδικό χάρτη περιοχής του Δ. Αγίου Βασιλείου Ολοκληρώθηκαν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Font Resize