Τελευταία Νέα

Ρέθυμνο – Κινητοποιήσεις κατά της ανάρτησης των δασικών χαρτών

Με μηχανοκίνητη πορεία προς το κτήριο της αντιπεριφέρειας στο Ρέθυμνο μέλη αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του νομού, πολίτες και επαγγελματίες του χώρου υποστήριξης του πρωτογενή τομέα, διαμαρτύρονται για την ανάρτηση των δασικών χαρτών, στον τρόπο χαρτογράφησης της ρεθεμνιώτικης γης και των εκτάσεων, ζητώντας την άμεση διόρθωση των χαρτών.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής Πρίαμος Ιερωνυμάκης σημείωσε πως στους δασικούς χάρτες που έχουν αναρτηθεί έχουν περάσει τα χορτολιβαδικα και δασικά ως ένα και με ίδιο χαρακτηρισμό. «Το 65% της Κρήτης με την επιλογή που έχουνε κάνει από το υπουργείο και με τον τρόπο που έχει χαρτογραφηθεί, οδηγεί σε άσχημες καταστάσεις» προσέθεσε, λέγοντας πως «θίγονται αγρότες, ιδιώτες, κτηνοτρόφοι, όλοι θίγονται και όλοι σήμερα ζητούν από την κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό, το οποίο μας απασχολεί βαθιά όλους».

Για «τεράστιο κίνδυνο για το ιδιοκτησιακό καθεστώς, για την περιουσία των ανθρώπων, για τις επιδοτήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων», έκανε λόγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρύλλος Παπαδάκης πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου.

Η αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου παραμένει κλειστή ως συμπαράσταση στην κινητοποίηση και μιλώντας στο ΑΠΕ ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή είπε πως είναι αισιόδοξη για την έκβαση της υπόθεσης των δασικών αρχών έτσι όπως δρομολογείται η επίλυση των προβλημάτων από το αρμόδιο υπουργείο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. «Συμπαραστεκόμαστε και παραμένει σε ισχύ το ψήφισμα του περιφερειακού συμβουλίου σε σχέση με την πορεία που πρέπει να έχει το θέμα των δασικών χαρτών από την Πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο. Το ψήφισμα αυτό κατατέθηκε και από μας τους ίδιους, αρμοδίως, το οποίο και επιδώσαμε προσωπικά στον υπουργό κ. Σκρέκα και λάβαμε την διαβεβαίωση ότι το υπουργείο θα κινηθεί προς την κατεύθυνση έτσι ώστε, πολλά θέματα τα οποία δημιουργούν τα τεράστια προβλήματα σε όλη την Κρήτη, να λυθούν με νομοθετική ρύθμιση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.